lørdag den 18. juni 2011

Frokost, perler, bogbutikker og pizza! :)

Hej allesammen.

Det er ved at være noget tid siden jeg har opdateret jer sidst, så jeg må hellere lige køre jer up-to-date, mest med billeder for jeg skyper med min kære søster Mill imens (klokken er godtnok næsten 2 der ;-)).

Okidoki; gårsdagens frokost var temmelig interessant eftersom de ikke har rugbrød og pålæg også mere eller mindre er fremmeord :)
Ingredienserne blev (efter en ordenlig omgang roden i køleskabet):

Resultater blev :)

Igår kan jeg faktisk ikke huske hvad vi lavede... ;-) (to min senere)... Overhovedet... Nå, men så må vi fortsætte til i dag - hvor der tilgengæld skete en hel del ;-)
Lørdag er svømningsdag for børnene, i hvert fald de tre yngste, men Yosef skulle til fødselsdag + sleepover hos hans ven Alex så ham så vi ikke mere til efter klokken 11. Meron var syg og var derfor hjemme med mig og Kyra valgte også at blive hjemme, så det endte med at vi tre havde "girl time" som Kyra bliver ved med at sige ;-)

Vi lavede perler - hvilket de ikke bruger ret meget herovre, så de var naturligvis yderst imponerede over min perle-skills ;-)

Siden Debbie og Daron virkelig har fanget at jeg elsker, elsker, ELSKER bøger tilbød Debbie at tage mig med til den lokale brugt-bogs butik her til eftermiddag (YAY!), jeg kendte ikke rigtig nogen af de forfattere der var der, men tog bare dem ned fra hylden som så gode ud - Debbie var færdig af grin da jeg kom 8 minutter senere med 11 bøger og var klar til at betale... Haha :-)
Debbie: "Har du læst andre bøger af de forfattere?"
Miriam: "Nej..."
D: "Du var godtnok hurtig!"
M: "ja... Har i normalt kaffebarer midt inde i bogbutikkerne?"
D: "Ja... Har I ikke det?"
M: "Nej..."
D: "Underligt!"
Haha.. ;-)
Nå men som sagt fik jeg skaffet 11 bøger:



Siden de ikke havde børnebøger der kørte vi til "Chapters" bagefter, det er sådan en kæde bogbutikker som er gigantisk, de har en starbucks inden i og har alle tænkelige bøger (normalt er de størrer end den her ;-)):




Debbie fortalte at der hvor hendes mor bor (Montreal) (vi skal derhen en uge her til sommer) har de en bogbutik med 4 etager! Jeg gik helt smok og hun tilføjer "måske jeg bare skal tage dig derhen når de åbner en dag og sende en madpakke med dig" YaY!!! Det sjove er at herovre er det helt legat at tage en bog ned af hylden og sætte sig og læse den - enten halvt eller helt - uanset om man køber den eller ej ;-) Kunne bare blive min vildeste ferie dag!! ;-)
Jeg fik også lige købt en ny bog der var på tilbus til 25 kroner (alle de brugte kostede forresten 25 kr pr. stk) hvor jeg kendte forfatteren så jeg er sikker på at den er god ;-)

Så gæt hvad jeg skal lave senere?:

Her til aften stod den så på hjemmelavet pizza. Det skulle vise sig at når de laver hjmmelavet pizza mener de at de køber færdiglavet dej og færdiglavet pizzasauce ;-) De var yderst imponerede da jeg sagde at vi plejede at bage dejen selv ;-)
Så som sagt så gjort, selvom hun aldrig bager så jeg fandt en pakke støver tør-gær i skabet og gik i krig sammen med Kyra (hvilket resulterede i 1 stk tshirts skift for mig pga. vand) og fik sat dejen til at hæve. Derefter ned og skype lidt med Milla :-) Wuhu, min skype-buddy ;-)
Siden Lily havde lagt sig til at sove (ser ud til at Meron har smittet hende nu hvor Meron er blevet rask) hjælp Meron og Kyra mig med at "pynte" pizzaerne:

Det er vist ikke nødvændigt at sige at alle var imponeret over resultaterne:
(Lily i baggrunden, Merons hår foran ;-)) og at vi har pizza nok til de næste mange dage - haha :-)

Men jeg vil da vist til at smutte for i dag - jeg har fundet ud af at de har en Baptist kirke (hvilket er dem der minder mest om pinsekirken i Danmark) 3 km herfra, så det passer fint med en cykel - yay! Så det vil jeg teste imorgen klokken 10 : http://www.faithbaptistchurch.ca/ hvorefter jeg vist skal låne bilen og en tur mod Walmart, både for at komme lidt ud af huset og ved samme lejlighed få indkøbt nogle af de fornødenheder jeg måtte efterlade i DK (og måske finde noget NORMALT gær ;-))

Hyg jer folkens! :)

------------------------

English version comming later :)







fredag den 17. juni 2011

Lokale butikker, en underlig hund og et legehus :-) // Local shops, a wierd dog and a playhouse :)

Hej igen folkens :)

Så blev det endnu engang formiddag her i Canada og jeg sidder ude i haven og nyder skyggen - hold da fast der er varmt herovre (efter min skala vel at mærke ;-)) Som I nok kan regne ud laver jeg ikke det helt vilde før børnene kommer hjem fra skole - faktisk laver jeg intet, det var lige før Debbie og Daron havde det skidt over at jeg bare skulle sidde herhjemme i dag (Debbie skulle til tandlægen med Yosef som skulle have fikset alle hans tænker og hevet en hel del ud, så det ville tage et par timer under bedøvelse - stakkels børn, de har så dårlige tænder efter deres første 5 og 7 år i Etiopien) - men jeg skulle da ikke klage, det er en god måde at få vænnet sig til det hele på.
Daron tilbød at hente mig og køre mig indtil shoppingcenteret og tilbage igen inden børnene kom hjem, men jeg takkede pænt nej og besluttede mig for at google-mappe den nærmeste butik og hoppede på cyklen de 3,5 km (uha da - hun bliver helt sporty nu! ;-))

(pic 1)
Det var en meget, meget lille butik som dog havde et postkontor (godt at vide), der var også et pizzaria, en kaffebar, en pub-ligende ting og en grillbar - så er man da dækket ind, men eftersom jeg har fri tilgang til alt her manglede jeg ikke rigtig noget der kunne købes i den lille campingplads-ligende butik ;-)
Jeg hoppede derfor på den fine cykel igen:

(pic 2)
og cyklede hjemaf igen. På vejen kom jeg forbi en anglikansk kirke (som også have et egern i haven!!)

(pic 3)
Og lige en sidenote: Hvis nogen af jer er i tvivl om hvad nogle af jeres skattepenge går til, kan jeg fortælle jer at det bla. går til vejstriber! Deres veje her er i ganske fin stand, ingen huller eller den slags, men hold fast hvor har de bare ingen vejstriber altså! De er meget få svingbaner de streger op, hajtænder bruger de ikke, til nøds kan man få en stiblet stribe midt på vejen hvis den er meget trafikeret.. Hehe... Det skal nok blive spændende at komme ud og køre en dag ;-)

Som lovet kommer her lige et kig på huset og et kig ned af vejen:

(pic 4)

(pic 5)
Der er svært at gengive nabolaget, men bare forstil jer alle husene lavet i de samme materialer blot i forskellige dæmpede farver, med nogenlunde ens haver og samme afstand i mellem - der er heller ingen der burger hække og hvis folk har hegn er det noget gennemsigtigt trådnoget for at holde hunden inde :-)

Vi har også en hund, det er en potugisisk vandhund eller sådan noget (Daron er allergisk, men tåler åbenbart den her slags) og dens livret, hold godt fast, er agurker!! Jeg tror nok den hedder Perlee eller sådan noget (Ikke Perri åbenbart), men jeg er ikke sikker så jeg kalder hende for "hunni" hvilket hun reagerer helt fint på ;-)

(pic 6)

(pic 7)

Det er en underlig hund altså, den elsker lommetørklæder og vil gøre hvad som helst for at få dem ud af skraldespanden, selv hvis det er dem der med låg på så vælter hun dem bare.. :-o, mærkeligt! :)

Nu sidder jeg så ude i haven og nyder fuglesangen;

(pic 8)
(pic 9)

Men jeg tror jeg vil hoppe ind og finde en bagel (det er vist hovedsageligt det man spiser til frokost her - og pålæg bruger man ikke, så lad os se hvad vi kan finde ud af - i skal nok få billeder senere ;-)) inden jeg vil kaste mig over at få de her indlæg oversat til engelsk og så skal der ellers skypes med familien :-)

Sidst men ikke mindst: Stort tillykke til Fætter Andreas - og spis nu ikke AL den kage på een gang! (læs: send et stykke eller ti til mig, moster har adressen ;-))

Adios!

-------------------------------------

Hi again guys :)

Now it's once again midmorning here in Canada and I'm sitting outside in the garden and enjoying the shade - oh is it ever hot over here (at least I think so ;-)) As you've probaly figured out I'm not doing all that much before the kids come home from school - actually I'm doing nothing at all! Debbie and Daron was almost feeling bad that I had to be at home alone all day today (Debbie had to go to the dentist with Yosef who was to have a surgery - poor kids, their teeths are so bad after spending their first 5 and 7 years in Etiophia) - but who was I to complain? It's a great way to get used to everything :)
Daron even offered to pick me up and take me to the mall and back again before the kids is comming home from school, but I kindly turned that offer down and decided to goodle-map the closest store and jumped on the bicycle for those 3,5 km (uuh - she getting all sporty now! ;-))

(pic 1)

It was a really small store which, however, held a post office (good to know), they also had a pizzaria, a coffeestore, a pub-kind of thing and a burger joint - so you're covered, but since I have more than what I need here I didn't need anything I could by in that store :-)
Therefore I jumped on the fine bicycle again:

(pic 2)

og cycled home again. On the way a came by a Anglican chuch (which also had a squrril in their garden!!)

(pic 3)

And just a sidenote here: If any of you Danes wonder what your tax-money is being spent on, I can tell you that thay, amonst other things is spent on road markings! The roads here are without any holes and stuff, but they reallky don't have any road markings. At all! They got a few turning lanes painted´and if your' lucky and the road is a big one you'll get a stribe in the middle of the road... Hehe... I'ts going to be interresting driving on those roads one day ;-)

As promissed, here are a look at the house and down the street:

(pic 4 + 5)

It's hard to recapture the neighboorhoos, but just try to imagine that all the houses are made of the same stuff and painted in different muted colors, which almost the same space between them - no one uses hedges and if people have a fences it's one of those see-though to keep the dog inside :-)

We have a dog too, it's a potugese water dog or something like that (Daron is allergic, but tolerates this breed for some reason) and it's favorite food is, hand on, cucumbers!! I think it's called Perlee or something like that (not Perri ;-)), but I'm not sure so I just call her "hunni" (which is the danish nickname for a dog) which it respond to, so that's great ;-)

(pic 6+7)

It's really a wierd dog, it loves klenex'x and will do anything to get them out of the garbage bin, even those with the lid on top, she'll just topple them... :-o wierd! :)

Now I'm sitting in the garden enjoying the birds singing;

(pic 8+9)

But I think I'll go inside and find a bagel (which, I figure is mainly what they eat for lunch here - and you dont use pålæg (excatly, you guys don't have a word for it... It's like ham and chiken and stuff cut in small pieces to put on the bread) so I'll se what I can make - you'll get pictures later on ;-)) before I'll translate this into english (well... I just did that ;-)) and now I'm going to skype with my family :-)

Las but not least: a HUGE happy birthday to Cousin Andreas - and don't you eat ALL that cake at once! (read: send me a piece - or ten!, your aunt got the adress ;-))

Adios!

torsdag den 16. juni 2011

En hel dag i Canada, nu med fodbold, bagels og "hvorfor er du her?" i vildskab :)

Okay folkens :)

Min første hele dag i Canada er ved at være veloverstået, jeg er kravlet under mine mange dyner (eller i hvert fald to lagner, et uldtæppe, et sengetæppe og en dyne - selvfølgelig bruger jeg kun dynen ;-))

Okay, jeg kan mærke på det hele at jeg er ved at dejse om, så endnu engang er der ingen garanti for indholdet i dette indlæg ;-) Men lidt update må I da have inden jeg går i seng.

Først lige et billede fra flyveren;



som I (måske) kan se består Canada mest af træer, marker og vand. Jeg tog dettet billede 3 minutter før vi landede.. Hehe... Det er lavet sådan at der er "stor"byer omgivet af marker, kører man 5-10 km ud gennem markerne kommer man til små provinsby-agtige tingester med en 5000 mennesker I hver. De er som taget ud af en film (billeder kommer imorgen), alle husene er lavet af de samme materialer, folk har ikke hække eller hegn og alle nabobørnene så godt som bor hos de andre... Jeg så et egern i dag (tro det eller ej, mit livs første) inde i en af forhaverne her.. hmm!

Når det så er sagt lovede jeg en lille update på mit værelse, hvor jeg brugte formiddagen mens alle var fra huse til at få pakket ud og Miriam-niseret :-)




Ja og det her skab ser så komplet latterligt ud med mine få ting i ;-)



Efter at have kigget på at Debbie skrev huskeseddel og heppet på hende mens hun lavede bagels med smørost, avokade og tomater... Spøjst indhold, I know, men det smagte faktisk rigtig godt - og jeg var ligesom for træt til at sige andet end "I don't like raw onions" (jeg kan ikke lige rå løg) da hun spurgte hvad jeg ville have på.. Hehe :) Hun kunne ikke forstå vi ikke rigtig havde bagels i Danmark og var yderst imponeret over at min mor dyrkede grøntsager - OG jordbær i haven.. Hehe :). Nå men efter det så var det jo at jeg stillede mig ud og vinkede til Kyra's buschaffør, fordi det er en bus for børn med specielle behov sætter han ikke folk af før han har set der er nogen hjemme. Jeg blev mødt med det sjoveste fra Kyra da jeg åbnede døren for hende: "What are you doing here?" (Hvad laver du her?) - intet hej eller noget. Jeg forklarede hende at jeg jo boede der og mens vi stadig stod i døren måtte jeg svare på en hel del spørgsmål om hvor hendes mor var, hvad hun skulle købe, hvorfor jeg var der, hvilken butik hendes mor var i, hvorfor jeg var der, om jeg passede hendes søskende, hvorfor jeg var der, om jeg skulle passe hende, hvorfor jeg var der, om hun måtte hjælpe mig (med hvad ved jeg ikke), hvorfor jeg var der osv... Indtil hun virkede tilfreds med mine fyldestgørende svar og jeg pakkede kiksne og æblerne og tog cykelhjelmen på - for så gik turen til parken. Hvis man da kan kalde det en park ;-)
Yosef tester "the monkey bars" :)

Cyklerne (ja, jeg lånte så Debbies fine pinke, som man ikke rigtig kan se på billedet ;-))

Det var så en af mine livs hårdere cykelture, mest fordi vi havde både Meron og Kyra på støttehjul hvilket betød en hel del skubning og "hold dig i venstre side af vejen!" (ja, de skal så cykle i venstre - aner ikke hvorfor) især når det gik op af bakke :) Well, well... Vi havde fortjent at sidde på bænken i skyggen i hvert fald.

Planen var at spise en tidlig aftensmad kl 17 da børnene spiller fodbold om torsdagen og Meron og Lily's hold starter allerede klokken 18. Vi tog derfor hjem i god tid, men Debbie var ikke at finde. Vi legede og læste og lidt forskelligt da dørklokken ringede og det endnu engang var nogle der ville lege, denne gang var vi ikke på vej til parken så jeg lukkede alle tre piger ind (tjae... Det lød som om de kom tit, så tænkte det vel ikke kunne gøre nogen skade...) Inden jeg fik set mig om rendte der en 7-8 børn og en hund rundt i haven og legede... Det morede både Debbie og børnenes mor sig en hel del over senere.. Hehe..
Siden Debbie nu blev så forsinket bestod aftensmaden mest i at kaste omelletter i munden og så hoppe ud af døren og køre de få minutter om til fodboldbanen (en anden "park" i nabolaget). Dog skal det lige indskydes at jeg sjælendt har set nogen være så begejstret for at blive hjulpet med at få tømt deres indkøbsposer.. Selvom jeg næsten skulle spørge ved hver ting "hvor vil du ha' den her?" (de er nemlig også nogen af dem der har to frysere, to køleskabe og to andre rum med hylder til mad :))

Anyways, afsted til fodbold (som jeg virkelig prøver at huske hedder Soccer her - og hver hedder håndbold i øvrigt? Jeg prøvede at forklarer det for dem, men de troede jeg mente rygby så jeg e rlidt lost..)
På de 6-7 åriges hold skal forældrene åbenbart være med, så det gav en god del grin til mig der sad på sidelinjen og forsøgte at lære navnene på alle de af børnenes venner der kom og skulle se hvilken fidus jeg lige var :) Det virker til at halvdelen af byens børn spiller fodbold, især på Yosef hold (8-9 årige) var der mange børn, de havde 5 hold med 20 børn på hvert... Og her skal det lige indskydes at der bor 5000 mennesker i byen  - i alt!... Hmm... Alle forældrene sad langs siden i sådan nogle klapstole og sniksnakkede med hinanden, et par af Debbies venner (bl.a. pigernes mor) stak hovede forbi og skulle hilse på mig, så fik man også lige hørt en overdreven begejstring over at jeg havde startet opvaskeren - ikke tømt den, intet, bare startet den.. Det er der åbenbart aldrig andre der gør, hehe.. Hvis det er så nemt at gøre folk glade well... Mor har jo lært mig hvor tænd knappen er ;-)

Daron kom hjem fra Halifax sidst i Yosef's fodbold kamp så ham har jeg nu også hilst på, og far, jeg kommer ikke til at savne din fløjten - for det skulle vise sig at Daron fløjter fuldstændigt ligeså meget, ligeså højt og lige så skinget.. Haha!!! Jeg er sikker på at du har planlagt det som en form for staf for mig fordi jeg flytter ;-)
Anyways, vi fik udfyldt de papirer som Pia K (immigrationsdamens nye navn) skal have inden næste onsdag - Daron skal lige havde sin advokats underskrift imorgen og så skal de faxes en tur til DK så mor og far skal skrive under - jeg er nemlig ikke myndig her - det skal man være 19 for at være.. .Og med det resultet skal de (med Pia K's kollegas ord) behandle mig som en 8 årig pige der stod foran dem med en lyserød flæset kjole.. Well, well... Jeg måtte fortælle hende jeg var ked af det, men jeg havde ikke fået pakket min lyserøde kjole denne gang ;-)

Okay guys, i sover allesammen og klokken er lidt over ti her, så jeg vil smutte til drømmeland :)

Sov fortsat godt derude - og tak for jeres mange kommentarer, vær søde at blive ved med det!! Please! :)

Update fra New Maryland! :-)

Hej venner J

Så er jeg velankommet i New Maryland, Canada.

Endnu er jeg ikke på nettet, så derfor får I nok et par indlæg samtidig.
Egentligt er jeg på vej ud og lufte mine rulleskøjter i nabolaget i dette overskønne sommeragtige vejr der er her i dag, men jeg tænkte at jeg lige ville benytte anledningen at alle var ude af huset lidt endnu til hurtigt at skrive til jer.

Jeg var ved at være godt smadret i går da jeg ankom til Halifax, dog formåede den Pia K-lignede dame på immigrationskontoret at holde mig i gang i lidt over to timer, så der var jeg i hvert fald ikke træt. Jeg traskede rundt på det immigrations kontor der mens hun snakkede med den ene og den anden, ved siden af mig blev damen med burkaen lukket ind, den underlige mand der ikke kunne huske hvad den ven han skulle besøge hed, kom også videre. Og jeg stod der. Great! For at gøre en meget lang og ikke-anbefalelsesværdig historie kort så svarede jeg på spørgsmål til hende damen der i mere end en halv time inden hun konkluderede at hun hellere måtte bestille en billet til København til mig for jeg skulle ikke ind, så fik jeg hende dog overbevist om at hun skulle snakke med Daron (som er faderen i hjemmet her), det gik hun modvilligt med til og efter at have krydsforhørt ham i en halv time og Debbie (hans kone) i tyve minutter snakkede hun med hendes kollega i et kvarter inden de kom ud med en meget støvet mappe og fik mig lukket igennem. Puha!

Nu var jeg så også ved at komme for sent til mit næste fly, selvom jeg som udgangspunkt havde tre timer til at skifte, haha, så jeg blev lige ekskorteret igennem en meget, meget tom lufthavn af en security-mand indtil jeg kom frem til den rigtige gate og ind i jordens mindste fly:

(pic 1)

(pic 2)
Der var vel at mærke kun én række bag mig ;-)

Haha… Jeg tænkte på dig far og den gang du sendte os en sms med ordlyde: ”Propellen på det her fly sidder fast med gaffatape” Hehe.

Men jeg landede i Fredericton og blev modtaget med knus, kram og en masse fine tegninger. Jeg kan ikke huske noget som helst fra køreturen hjem for det meste gik på at jeg fortalte lidt mere om Pia K (immigrations damen) og at jeg skulle tage stilling til om jeg holdte med Boston eller Vancouver i hockey (der var åbenbart finale i går aftes). Hehe.

Vi kom godt hjem og under stor ståhej og hel masse snak blev jeg vist mit værelse:


Så kan man da ikke andet end at falde om på sengen og sukke et lettelses suk – som sagt så gjort! Men jeg havde da ikke andet end lige lagt mig før jeg havde fire børn ved siden af, oven på og, jeg håber ikke, under. Hehe.. Vi pakkede de danmark-kasketter ud jeg havde med til dem og satte kursen mod ovenpå for nu var jeg altså blevet sulten. Pia K havde ligesom ædt den tid som ville have brugt på at spise aftensmad i Halifax, well, well… Men Debbie gravede noget kinesisk mad frem fra køleskabet og, tjek det her, en hel ramme med Pepsi Max! Hun havde læst min blog og, som hun sagde, ”jeg så ligesom en rød tråd hvad Pepsi Max angår”. Så hun havde købt Pepsi Max sidste gang hun var i USA (alt er billigere der, lidt ligesom DK og Sverige/Tyskland, og siden de bor en time fra grænsen kører de indimellem derned og handler) – joy! Så jeg blev loaded med mad og kaffein inden jeg fik en rundtur på børnenes værelser og vi kiggede scrapbog og så lide hockey inden jeg dejsede om i sengen kl. 21 (hvilket jo så var 2 om morgenen i DK) på det tidspunkt havde jeg sovet sammenlagt lidt over 3 timer de sidste 45 timer – puha!

Men nu har jeg sovet godt i nat og er fit for fight – ikke nogle tegn på jet-lag, blot lidt træthed efter den lange rejse og mødet med Pia K.

Men jeg er den der er smuttet!

Enjoy J

--------------------

Hey guys :-)
Now I'm finally in New Maryland, Canada.

I've decided to let you guys google-translete this one ;-)

See you later :)

Update fra London (forsinket en smuule) :)

(NB: Skrev altså dette indlæg igår :))

Okay folkens – så landede jeg i London!

Jeg er efterhånden ved at mærke konsekvensen af at have sovet 2 timer et kvarter i alt de sidste 26 timer – gaab siger jeg bare! På trods af søvnen der langsomt æder min hjerne op synes jeg turen er gået ganske glimrende.

Det hele startede i går aftes/nat da jeg lå i min seng og rodede ved 2-tiden. Jeg havde brugt det meste af dagen på at pakke og hygge med familien, min hjerne var ved at være godt opbrugt og jeg endte med at gå i seng selvom jeg havde to håndbagage kufferter der vejede for meget – jeg kunne simpelthen ikke tænke mere, overhovedet! Jeg stod lidt tidligere (tidligere end 04.30!!) op i morges og med hjælp fra både mor og far fik jeg rykket rundt på tingene så de passede på den måde jeg havde ligget og udtænkt klokken 2 (okay, jeg kan høre på mig selv at det her nok ikke giver særlig meget mening – men som sagt, jeg er træt!) og kom endelig af sted med kurs mod New Maryland, Canada - inklusiv tre stop.

Her kommer den komiske dl af historien så, for guess what? Da jeg står og skal tjekke min bagage ind i Aalborg (Air Canadas hjemmeside havde fortalt mig at jeg måtte have én ind tjekket bagage på 23 kg og to håndbagagekufferter på 10 kg med) ville jeg spørge om ikke de ville tjekke den ene af mine håndbagager ind så jeg ikke skulle slæbe på den på de mange mellemlandinger (det ville nok heller ikke have været nemt at nå flyet i KBH hvis jeg havde haft mit ti kilos ”tornyster” på ryggen) men det var slet ikke nødvændigt – for det skulle viser sig at man faktisk måtte have to kufferter med 30 kg i hver med ! Åh suk – tænk alle de ting der nu ligger pakket ned som jeg egentligt gerne ville have haft med.. Men hvad, som Camilla car klog nok til at udtale lidt over 5 i morges: ”Du kan jo sagtens klare dig med det du har med” – logisk tænkt, men åbenbart ikke noget jeg selv kunne have regnet ud – det siger lidt om min hjerne for tiden ;-) La’ os håve’ æ’blivr’ bejr’ imorgn’!

Når det så er sagt så er rejsen gået fint, jeg havde 38 minutter til at skifte i KBH så det var temmelig presset, men vi takker Gud for rullende fortove (Marcus: Jeg skal nok ligge et billede op af dem når det ikke koster en million at komme på nettet J) og en logisk hjerne – turen fra Terminal 1 A16 til Terminal 2 D36 (eller sådan noget) gik fint og jeg var fremme tidsnok til at sidde og kigge ud i luften og læse noget mere i min bog (som nu er færdiggjort – godt jeg tog flere med til rejsen hva’!)

Heatrow lufthavn er til gengæld stor – wow! (Men moster – den minder rigtigt meget om den i Kastrup, bare ganget med 8 eller noget i den stil ;-)) Og jeg som synes den var stor da vi var i Dallas. Det er helt vildt – men sådan noget kan jo ikke rigtig fortælles med ord, især fordi jeg selv kun har set Terminal 3 ud af de 7 de har eller sådan noget. Men køer har der været nok af, først skulle vi igennem security igen (efter at have kigget på det størst tænkelige forstørrede Excel ark i et forsøg på at finde ud af hvilken terminal Air Canada har til huse i (det var så den hvor jeg var i forvejen, så jeg sparede da lige en tur med bus der;))) og derefter skulle vi stå i kø for at blive tjekket ind igen (ligesom man gør ved starten af ens rejse med bording pas, kufferter, grædende børn, trætte mødre og pas) – den kø var SÅ Afrika agtigt siger jeg dig! Jeg stod i kø i næsten en time og der var 8 personer foran mig… Jeg undrede mig virkelig over hvad der tog dem så lang tid, da det var min tur viste jeg mit pas og bordingpas og så kunne jeg ellers gå videre med besked om at alt var i orden. Hvad jeg senere fandt ud af var at det også er der folk henvender sig hvis de misser et fly, hvis de har spørgsmål til rejsen e.l… hmm… Men jeg fik da næsten færdiggjort min bog når jeg nu alligevel skulle stå der e og glane.

Efter at have drukket en chokolade frapputino på Starbucks (jeg ville nok have valgt noget andet hvis jeg kunne tænke og den kære barista ikke havde stresset mig helt vildt, men hvad – den smagte godt – og JA Simon, der kommer billeder senere) lykkedes det mig at lokalisere en kyllinge wrap der ikke kostede en formue samt en cola light (nope ingen Pepsi Max i den butik) hvilket berettigede mig til en stol ved den restaurant og jeg slipper for at sidder mast på pap stole et eller andet sted.

Så alt i alt går det rigtig godt, så satser jeg på at få sovet noget på det næste fly (skal vist flyve en 7-8 timer, men er ikke helt sikker) så jeg kan få hjernen bare lidt op og køre – jeg har regnet ud at man bliver syg hvis man kun sover 2 timer på 45 timer… Så det vil jeg lade være med, satser jeg på… Haha!

Så hvis I der ude får lyst til at smide en bøn mod himlen for resten af min rejse (og min stakkels mave som slet ikke kan følge med og protesterer vildt med diverse kramper – øv bøv…) så skal I være mere end velkomne J



Nå… Jeg kan ikke lige komme på nettet lige nu – og gider ærligt talt ikke rejse mig og pakke alle mine ting og gå et sted hen hvor jeg kan finde ud af hvordan man gør vel… Så nu får I lige lidt mere snak J

Vidste du f.eks. at der bliver læst flere spansksprogede aviser i USA om dagen end der gør i Latin Amerika? Ja – det lærte jeg så lige på vej ud af gaten, sammen med det fact at der i Kina er fem gange så mange der lærer engelsk end der bor mennesker i hele England. Hehe.. Sådan kan man jo blive så klog – nørde facts til dig Simon ;)

Eller hvad med deres reklame for lufthavnen her? ”Uanset om du skal vide hvor dit fly flyver fra eller om du skal have hjælp til at lokaliserer en tandbørste – så står Heatrow personalet til din rådighed”- Haha!

Så var der også vores steward i flyet fra Aalborg til KBH som glimrede med at sige ”… Alt elektronisk udstyr skal være slukket, det gælder også mobiltelefoner, iPhones, iPods, iPads, Gameboys, computere, cd-afspillere, fjernstyrede fly og alle de andre elektroniske dimser I havde lyst til at tage med i flyveren” – HAHA! Tænk at være så vittig klokken 6 om morgenen ;-) Som Laurie (hovedpersonen i en bogen: MissMatch) ville have sagt det: ”Jeg vil ha’ den kaffemaskine du har!”

Eller stewarden i flyet fra KBH til London som sagde ”Vi lander om 5 minutter, og så vil jeg gerne beklage at vi, som Europas mest punktuelle flyselvskab, endnu engang lander fem minutter for tidligt!”

Nu sidder jeg så og læser noget at det jeg har skrevet og tænker: Man skulle have været der – men det var I ikke så I må leve med min gengivelse!



OK guys – Now I’ve landed in London!

I’m starting to realize the consequences of sleeping 2 hours and 15 minutes all together though the last 26 hours – gaab, I’m just saying! In spite of the tiredness that’s slowly eating my brain I think the trip is going fine.

 It all started yesterday evening/night when I lay in my bed tossing and turning around 2 AM. I have spent most of the day packing and enjoying my family, my brain was close to non-exciting and I ended by going to bed even though I had two hand baggage which weighted to much – I really couldn’t think any longer – at all! I woke up a little early (earlier than 04.30 AM!!) today and with both my Mom and Dad helping me  I moved the stuff around so the fit in the way I’ve thought out around 2 o clock (okay, I can see that this I not making sense at all – but as I said – I’m tired!) and finally I headed against New Maryland, Canada – inclusive three stops.

He comes the funny part of the story now, ’cause guess what? When I’m standing in Aalborg waiting to check in my luggage (Air Canada’s homepage told me I could bring one suitcase under 23 kilos and to hand luggage under 10 kg) I wanted to ask them if they could check one of my hand luggage in so I didn’t have to carry it around during all these stop (I don’t think I would’ve cached the plan in Copenhagen if I’ve had my ten kilo backpack on, either) but I wasn’t necessary – since I was actually able to check in two suitcases at 30 kg. Oh – think about all the stuff, which is now at home in boxes, which I wanted to bring… But whatever, as Camilla was smart enough to say a little past 5 this morning: “you can easily live with only the stuff you’ve packed” – logic, but I couldn’t figure that out myself – says something about my brain activity for now ;-)

That being said the joyney has been fine, I had 38 minutes to change flights in Copenhagen so it was a close call, but we thank God for RULLENDE FORTOVE? And a logical brain – the trip from Terminal 1 A16 to Terminal 2 D36 (or something like that) was fine and I even arrived a little early so I had the time to sit and stare in the empty air and read some more in my book (which is now finished – good thing I brought more than one along for the trip, right?)

The Heatrow Airpot is really big – wow! And I, who thought the one in Dallas was big. This is amazing – but I really can’t describe it very well with words, especially because I’ve only seen Terminal 3 out of those 7 they have or something like that. But there have sure been a lot of lines, first we had to get through security once more (after looking at the biggest imaginable Spreadsheet trying to figure out which Terminal Air Canada ‘lives’ in (which was the one where I were already, sparing me a trip with the bus ;))) and afterwards we had to stand in line to get checked in again (like you do at the beginning at your journey with boarding passes, suitcases, crying kids, tired moms and passports) – that line was SO like Afrika, I tell you! I stood there for almost an hour and there were only 8 people in front of me… I really wondered what took so long, when it was my turn I showed my boarding pass and my passport and continued on my way, being told everything looked fine. I later discovered that those desks were also where people went if they miss a flight, have questions about the jorney etc. hmm… But I almost finished my book, while I stood there anyway.

After drinking a chocolate Frapputino from Starbucks (we don’t have Starbucks in Denmark!) I succeded in locating a Chiken wrap which didn’t cost a fortune along with a diet coke (nope, they didn’t have Pepsi Max in that store) which gave me the right to a chair at the restaurant and I do not need to sit squeezed in on those clapboard-like-chairs.

So all in all it’s going great, I’m counting on sleeping some on the next flight (I think the flight is 7 or 8 hours or something) so I can get my brain up running – at leat a little – again, I’ve figured that you get sick if you only sleep two hours in 45 hours… So I wont do that, I hope… Haha!



So if you guys out there want to throw a prayer towards heaven for the rest of my journey (and for my poor stomach which isn’t following me and protesting by cramping and stuff… Auch.) then you are more than welcome J

Well… I can’t seem to get on the internet right now – and I really don’t want til pick up all my stuff and go somewhere where I can figure out how to do… So now you just get some more rambling J

Did you know that there are being read more spanish newspapers in the US each day then in Latin America? Yes – I learned that on my way out of the gate, along with the fact that, in China five time the population in England lean English. Hehe… You can get so clever.

Or what about their advertising for this airport? ”No matter is you need to know where your flight is flying from or if you need help to find i toothbrush – The Heathrow crew is ready to help you! – Haha!

Then there was our Steward on the plane from Aalborg to Copenhagen which told us”… All electronic devices has to be turned off, that includes; mobile phones, iPhones, iPods, iPads, Gameboys, computers, cd-players, small electronically play-planes or whatever other electronic stuff you wanted to bring on this flight” – HAHA! Just think about being so witty 6 o clock in the morning ;-) As Laurie (the maincarecter in the book: MissMatch) would have said: “I want the same coffeemaker you have!”

Or the Steward on the plane from Copenhagen to London which said: “We are landing in five minutes, and I want to say I’m sorry that we, the most puncture Airplane company in Europe, are, once again, five minutes early!”

Now I’m sitting and reading some of the stuff I wrote and thinks: You needed to be there – but you wasn’t there so now you have to survive by my retelling!

mandag den 13. juni 2011

I overmorgen! // The day after tomorrow!

I OVERMORGEN!!!

Okay guys... Jeg kan ikke trække den mere nu - det er tid til blogning!
Mit "problem" i den henseende er at jeg simpelthen er sååå træt, (læs: jeg garantere ikke for sammenhæng eller mening i dette indlæg! :))

[.... indsæt fem minutters stirren på skærmen...]

Det går virkelig stille for sig med hjernen her, jeg sover alt for lidt om natten, laver en hel masse og suger alle oplevelser, indtryk og personer til mig med tredobbelt styrke, selv min dagbog er blevet degraderet til at få indlæg som "Er kvæstet. Sov godt!" - haha, det skal nok blive morsomt at se de sider om nogle år ;-)

Men til sagen:

Fredag aften stod den på super hyggeligt Grande DJ og SVIN party med Pinsekirken + det løse, der var fest og farver og hel masse farveller - snøft snøft! Det var faktisk så trist at jeg overvejede at blive hjemme - hvilket jeg dog konkluderede ville være en skam. Så det var bare med at komme hjem i seng og læse en god bog (seriøst - nogen gange er det lidt for tydeligt at bøger er mit dope, men det er selvfølgelig ikke den værste slags... Og det virker! Og nogen gange er det, det der tæller *spiser en kransekage*) :)

Jeg kan ikke huske hvad der skete lørdag for at være ærlig... [et minuts pause] - JO, det kan jeg da, jeg var til bryllup hos min fætter i Holstebro og til fødselsdag hos morfar i Brædstrup :) Det blev derfor til en hel del kørsel for min del - 400 km eller sådan noget, og da jeg kollapsede med min bog, "Texas Charms" følte jeg, jeg havde kørt det halve af Jylland rundt:

Vis stort kort

Tjaa... Det kunne jo godt se sådan ud ;)
Det blev til en alt for sen sengetid lørdag aften (to i træk :-O) Med det resultat at da jeg skulle op og i kirke sådan morgen (jeg ville altså lige have den sidste søndag med!) kunne jeg næsten ikke stå på benene - men det er utroligt hvad koldt vand kan gøre. Jeg smuttede i kirke inden jeg kørte hjem for at sove til middag, hvilket ikke ligefrem lykkedes eftersom nogen synes de skulle dytte med bilen og banke på min dør to gange i løbet af den time jeg prøvede at sove, men jeg må have døset tilpads meget for på vej mod Sdr. Felding (læs: Å-festival) kvikkede jeg op og holdt den kørende hele vejen gennem aftenen + en koncert med Jeremy Camp og en hjemtur på 2½ time :)´
Her er lige lidt billeder fra turen:
(pic 1) Det er vist ikke nødvændigt at sige noget // No need for words

(pic 2) Tak til tanken i Skørping der havde 3 x XL-twix til 12 kr // Thanks to the gas station in Skørping which had 3 x XL-twix for ones price

(pic 3) De fire tosser der var med på tur (eller deres sko ;-)) // The four crazy persons who was with me (or their shoes ;-))

(pic 4)

(pic 5)

Så i dag har den stået på et forsøg på nedpakning (hvilket ikke gik så godt, jf. min hjerne! ;-)) og en tur på café med Mutti - hvilket tilgengæld gik godt, spise kan man vel altid ;-)
(pic 6) Mine bøger holdt indflytningsfest hos Camilla - så hvis du er en af dem der låner bøger af mig; frygt ikke! De er her stadig - og kan stadig lånes :) // My books moved to my sistes - if you are one of the people borrowing my books; fear not! They are still here - and still availible for borrowing.

(pic 7) Alle de bøger jeg mener jeg bare SKAL have med! Og mon ikke det nok skal lykkedes mig på de 23 kg jeg må have med... :) // All the books i NEED to bring! And I think it's going to fit fine within the 23 kg I can bring... :)

(pic 8) Lige pt. er der flest ting i den kasse der skal med... Det er farligt! (det grønne silkepapir skal godtnok ikke med, men jeg har set jeg har fået læsere fra Canada, og det er ikke alt der skal ses endnu ;-)) // For now there are most stuff in the box which are going with me... Dangerous! (the green papar isn't going though, but I've gotten readers from canada, and not everything needs to be seen yet ;-))

Det var vist ved at være det for i dag, men for din skyld O kære Eva (;-)), vil jeg lige lave en bog-update :)
Som jeg nævnte tidligere er jeg ved at læse en bog(samling) der hedder "Texas Charm", hvilket er fire bøger i én. De er skrevet på en sådan måde at alle bøgerne foregår i samme lille landsby i Texas, med de samme personer. Hver bog har en ny hovedperson og viser historien fra en ny vinkel. Jeg må hellere sige det med det samme: Jeg er vild med den slags bøger! Det er nok den der del af mig soom keder sig når tingene altid er det samme, men som samtidig virkelig sætter pris på ting jeg kender i forvejen, som personerne i en ny bog fordi de også var med i den gamle. Samtidig elsker jeg at forfatteren giver mig en chance for at se de samme ting/personer fra forskellige menneskers synspunkter. Det giver en, en temmelig bred viden om forskellige typer mennesker og deres reaktioner på dårlige såvel som gode ting :)

Well.. Det må vist være det for i dag - jeg skal lige have klippet nogle bukser til shorts og så skal der ellers læses! :)

Åh ja - lige til sidst: Jeg er begyndt at glæde mig til afrejse nu! Sådan hvor det er mere spændende end trist - YAY! :D

-------------------------------

THE DAY AFTER TOMORROW!!!

OK guys... I can't wait much more - it's time for blogging!
My "problem" regarding that, is that I'm sooo tired, (read: I can't guarantee that this post will make sence at all! :))

[.... insert five minutes of me starring at the screen...]

My brain is really running slooowly, I sleep way to little at night, do a lot of things during the day and pick up all the experiences, inputs and persons much more than normal, even my dairy is only getting entrys like: "Is tired. Sleep tight!" - haha, it's going to be funny, reading those entries later on ;-)
But to the case:

Friday night was very 'hyggelig' with Grande DJ and PORK party with the Church + some other people, a lot of fun and goodbuys *sniffeling*! Actually it was so sad, that I seriously considered to just stay home - but I figured that would be a shame. So I hurried home to read instead (seriosly - sometimes it's a little to clear that books is my dope, but of cause it isn't the worst kind... And it works! And sometimes thats what's counting *eating a Almond Stick*) :)

I can't remeber what happend Saturday to be hornerst... [pause for a minute or two...] - YES, I can remeber, I was at my cosins wedding and my Grandpa's birthday :) Therefore I got a lot of driving in - 400 km or so, and when I finally got home to read my book, "Texas Charm" I felt I had driven through half of Jutland:
(map)

Well... It looks like it ;)
I got to sleep way to late Saturday night (two in a row :-O) Which is why I almost couldn't stand on my feet Sunday morning when I woke up to go to chuch (I really wanted to attend a last service before leaving!) - but it's incedible what cold water can do. I went to chuch before I went home again to take a nap, which I didn't succeded in since some people wanted to honk the horn on the car and knock on my door twice in the hour I tried to sleep, but I must have gooten enough "almost-sleep" in, because I staid awake all evening :)
We went to the biggest Christian Music Festivan in Denmark; Å-festival (River-festival) to attend a Jeremy Camp concert :)
Tjaa... Det kunne jo godt se sådan ud ;)
Some pics from the trip:

(pic 1-5)

Today I tried to pack (which didn't went very well, because of my brain! ;-)) and a trip on café with Mom - which on the other hand went well, one can always eat ;-)

(pic 6-8)

That's about it for today, but for your sake, O dear Eva (;-)), I'm going to do a book update :)
As I said before I'm reading a book(collection) called "Texas Charm", which is four books in one. They are writtin in such a way that all the books is set in the same small town in Texas, with the same persons. Each book has a new maincaracter and is showning the story from a new angle. I better just say it now: I love those kind of books! It's probaly the part of me that is bored when everything is the same, but at the same time value things I'm familiar with, the persons in a new book, beacause they appeared in the old one too, for instance. I also love the fact that the author give me a chance to see the same things/persons through different persons eyes. It provide a fairly broad knowledge about different kind of persons and their reactions to bad aswell as good stuff :)

Well... I think that's that for today - I have to cut some jeans to shorts and then I'm going to read! :)

Oh yeah... Before leaving you for today: I've started looking forward to departure now! As in: this is more exciting than sad! YAY! :D