lørdag den 2. juli 2011

Canada dag, et market og tennis på alle mulige måder! :)

Uhm folkens? Det er IKKE med vilje at I får 51 billeder i de ther indlæg... Uups!

Haha.. Så jeg tror jeg vil lade billederne tale og så blot kommenterer lidt ind imellem - ellers bliver jeg vist aldrig færdig ;)

Som I nok er ved at have fanget var det Canada Dag igår d. 1. juli. Vores naboer-to-huse-væk og Debbie og Darons gode venner (Shannon m. familie) var flinke og spørge mig om jeg ville med dem en tur til Saint John, en times tid herfra, igår for at se noget Canada dag's fejring, hvilket de (sjovt nok) ikke rigtig gjorde her i hovedstanden i provinsens... Wierd! anyways, jeg sagde da ja tak! Jeg ville ikke svare "nothing" når nogen spørger hvad jeg lavede på Canada dag, eftersom familien Thomas her skulle til fødselsdag i den modsætte retning overlod de mig glad og gerne i deres venners varetægt :)
Jeg hoppede in i deres (hold fast her folkens!) hvidpladede Toureg og afsted gik turen mod øst :)

I får lige en billedserie fra Canada Dag i Saint John:



Ava og Hasel fik Canada-tatoveringer :)

Canada volleyball??

De forskellige provinsers flag :)

Scene udsmykningen i centeret (det er det jeg siger, det kunne have været en Danmark dag ;-))

Find en fejl! Eller faktisk 2 - fy fy!

Jamen det kunne man jo også, hvis man ikke gad høre det der sker på scenen ;-)

Pigerne bliver malet i ansigtet :)

Et gigantisk Canada flag :)

De fine resultater :)
Kool-Aid gutten :) (Det er en slags saftevand/juice agtigt kunstig ting)

Shannon skulle lige prøve mit kamera, og I må naturligvis have billedet af se så I kan se jeg stadig er i live ;-)

Efter at have ventet i lige knap EN TIME på den her restaurent fik jeg min kyllingeburger (og den var ikke engang overdrevet god.. åg suk!) jeg var lige ved at tro jeg var havnet i Uganda og ikke i Canada ;-)

Deres ret underlige form for udsmykning (de tog seriøst pladsen oå bænkene... ;))

Mange mennesker i DownTown :)

Det "sjove" var at hvis man satte det danske flag ind i stedet for det Canadiske havde man Danmark dag. Der var ingentingd er som karakteriserede Canada. Min kloge lillebror var så smagt at påpege det jeg allerede vidste, at Canada jo kun har været en nation i et par hundrede år, så de har nok næppe haft tid til at danne noget der karakterisere Canadiere ;-) Desuden kan jeg fortælle jer at Saint John er den ælste by i hele Canada (det vidste jeg ikke før jeg kom hjem igen og den ene halvdel af min indbyggede tour-guide kaldet Daron oplyste mig herom) og den er ca. 225-250 år gammel! Faktisk er der op til flere bygninger i byen som er ÆLDRE end byen (man tæller byens alder fra da den blev Canadisk og ikke blot en britisk coloni-by) det er temmelig morsomt :)

Efter at have kigget på det der var at kigge på i Downton kørte vi rundt i byen i lige knap en time i et forsøg på at finde den park der skulle gemme på resten af Canada Dag aktiviteterne.. Da vi endelige fandt det efter 3 temmelig dårlige vejforklaringer var det så sent at aktiviteterne var lukket, men vi smuttede en tur derind alligevel (badestande, legepladser o.l.)

Så her følger dne billedserie:

"Canada blade" på stakitet :)

De grinede afsindigt meget da jeg tog billeder af disse Tim-bits (Shannon og familien (nej jeg kender ikke deres efternavn faktisk) er jo ikke vant til at jeg tage billeder af alt, det fandt de så ud af :)), men seriøst. Det er mini dounuts som er runde! De samgte okay, dem med chokolade (jeg kan ikke lide dounuts som udgangspunkt ;-))

Jeg så et egern i parken!!

Det var simpelthen så skønt et sted at være! Jeg var lige ved at begynde at savne naturen (det vidste jeg ikke før jeg kom til denne park!) en hel del, så meget er der bare heller ikke af den her hvor jeg bor :)

Jeg så et egern til!! :D

Hasel og Rodney snakker med parkens heste :)

"Tag billede af os!!"


Vi traskede en tur rundt om søen hvor vi mødte nogle piger der havde fanget en ordenlig bunke næsten-udvoksede-haletudser som pigerne fik lov at holde :)

En død slange på vejen... Som ikke var død faktisk, den bevægede sig stadig...

Fliser lagt som Canada (de havde flag osv for de forskellige provinser rundt om søen)


En måge! :D

Efter hjemkomst og en hurtig aftensmad kollapsede jeg bare i min seng indtil klokken blev lidt i ti og vi skulle ned og se fyrværkeri show i Fredericton Downtown :) Endnu et billed-show:
VILDT mange mennesker (og Iflg. Daron 5 gange så mange på den anden side af åen (eller er det en flod når den er så kæmpe?)) (sidenote: Jeg så ikke et eneste fuldt menneske - det er forbudt at drikke/være påvirket i offentligheden i Canada!! - De var lettere rystet da jeg fortatle hvordan sådan en scene ville have set ud i KBH)

Selvom alle tre piger sov til "middag" omkring klokken 19 kunne vi ikke få dem op igen ved 22 tiden så Daron og Yosef og mig var de eneste der kom afsted :)










I "formiddags" (fra 11.20-12.30) smuttede vi en tur på det lokale "farmes marked" som er der hver lørdag, men siden det har regnet begge lørdage jeg har været her kom vi først afsted i dag :)
Og hermed endnu et billedshow:

Lily med hendes hotdog (jeg stod over.. Det var en efterligning af tyske krydderpølser i brød med tynd sennep og lidt ketchup ;-))

De solgte alle mulige forskellige ting på det her marked! En af dagene på jeg komme tilbage, for jeg nåede slet ikke at kigge på noget ;-)

Alle de appelsin skaller som ÉN af de to juice-boder havde fyret af i løbet af dagen... Wow... (alle kasserne er fulde!)


Så sælges der (bl.a.) skandinavist ost! Debbie fik noget der var en blanding af cheddar og blå skimmelost mens jeg valgte mig en "harvarti" med hvidløgssmag :)

Eftermiddagen blev brugt på skolens tennisbane hvor vi afprøvede vores (mere eller mindre) fantastiske tennis skills - alle 7 på en bane, det gav temmelig meget kaos men var super skægt.. Daron og Debbie var de eneste der rigtig kunne ramme (men jeg er sikker på at det kun er fordi de havde de rigtig ketchere, alle de andre var fra tiger-butikken) ;-)
Faktisk spillede jeg også - jeg tror jeg ramte 5 ud af de 10 jeg forsøgte mig på... Debbie to de øvrige 60 bolde + alle savene - HA! ;-)
Med det vil jeg give jer dagens sidste billedshow :


Kaos på banen ?! (bemærk de tre Danmark-kasketter) :)

Det var vist til pigernes held at Debbie stod bagest så hun kunne tage deres bolde ;)






Med det tror jeg, jeg er den der er smuttet i dag (jeg kan dufte grillede spareribs fra vinduet! :-))
Peace, love and flowers til jer alle :)

Nårh ja - og lige et P.S. tjek min anden blog for en update på de canadiske universiteter :)