onsdag den 13. juli 2011

Perler, Tennis og Kanelsnegl! :)

Hej folkens :)

Så er det tid til at opdaterer jer igen, jeg har virkelig ikke så meget at sige. Jeg sidder her i den dejlige kølige kælder og ser "Newlyweed, nearly dead" (nygifte, næsten døde) om et ægtepar der har været gift i lidt over et år og nu er klar til at blive skildt, konen bla. fordi hendes mand er så langsom til at komme ud af døren og går for sent i seng. Manden fordi konen ikke gider lave mad til ham, og heller ikke gider føde en baby... Oh well.. Men nu kommer der så den der par-terapuet som skal hjælpe dem så nu må vi se :)

Debbie hun holder hendes årlige "sleep-over" med hendes ski-veninder (hun er ski-instruktør for special-needs børn om vinteren (hvilket, fortalte Shannon mig, bla. betyder at hun skulle stå på ski ned at bakken med bind for øjnene for at finde ud af hvordan det "så ud" for et blindt barn) og nu skulle hun så mødes med nogle af de andre kvindelige instruktører) i dag/nat, børnene sover og Daron ser et eller andet underligt amerikansk tv-show som er en efterligning af et britisk show... Wierd! ;-)

Det meste af i går og idag har bestået af perle-plade bygning (noget helt nyt for børnene, de har haft dem i et halvt års tid, men aldrig rigtig lavet noget, og slet ikke med mønstre), jeg fik erhvervet nogle perler (de er på ingen måde udbredte herovre) til 40 % og printede nogle mønstre ud fra nettet og så var vi kørende i mange, mange, mange timer! :


Jeg var meget overrasket over hvor god Meron var, hun behøvede slet ikke hjælp til at følge mønstret og holdte koncentrationen meget længere end jeg troede hun kunne! :)

Den anden ting den står på er jo tennis-"camp" :


I går aften tog jeg ned i byen "forsamlingshuset" for at se "The social network" (filmen om Facebook), hvilket var en interessant oplevelse, da jeg kom klokken 21 var der ingen folk borset fra et par unge der hang lidt rundt omkring, jeg ventede, spiste nogle nødder, kiggede på regnen og pludselig kom der en mand styrtende over parkeringspladsen låste døren op og tændte alt lyset - filmen kom i gang og der var masser af gratis popcorn :) Faktisk en rigtig god film!

Det er meget svært at gengive på billede, men det var torden vejr i går (det regner ikke nødvendigvis når det lyner og tordner her) og så enormt smukt ud!

Jeg er ved at være træt nu, men jeg vil lige fortælle jer at jeg har bagt kanelsnegle :
Nu med sundt fyld bestående af æbler, kanel og en lille smule sukker :)

Rulle, rulle, RULLE!!

Skøn-herligt resultat :)

Mens de andre var til svømning smuttede Kyra og jeg over til Shannon og dem med nogle kanel snegle, der var selvfølgelig stor jubel :)

Og nu til den store "bombe" folkens, som næppe kommer som et stort chok for jer: Jeg tror jeg bliver her noget længere, jeg har så godt som et sted at bo året ud, og regner med at tage nogle kurser på universitetet og dermed kick-starte min uddannelse. Og naturligvis få et job :) Men stadig, det er syrt! Og derfor tror jeg, jeg vil til at lade jer betale for at læse min blog! ;-) Nej okay, det duer nok ikke... Men siden jeg ikke har en rig onkel skal I da vlre mere end velkommen til at sende penge, mange som få i min retning hvis I lyster :-) Jeg kan selv mestre omkring halvdelen, men da der jo skal betales forud, tjae... Så skal jeg have regnet ud hvor jeg finder de sidste 5-6000... Uh uh...

Med de venlige ord vil jeg sige adios og finde endnu en kanel snegl - yummi :-)





tirsdag den 12. juli 2011

Kæmpe ketchup, fint skoletøj, en kæmpe camper og eksperimenter :)

Hej igen folkens :)

Så kom vi vist til søndag. Dagen startede, som den plejer, med kirke klokken 10. Jeg snuppede de tre yngste med eftersom Kyra havde meldt sig som frivillig til et arrangement i byen. Det mest interessante (i hvert fald for jer) ifb. med den gudstjeneste var at de har et BIBLIOTEK! Eller dvs. sådan en af de der serveringsvogne-storkøkken-stil stop fyldt med bøger af kristne forfattere - jeg var i himlen... For ca. 5 sekunder for vi havde temmelig travlt da vi skulle ind og spise morgenmad (aka frokost) der hvor Kyra hjælp til, og de lukkede altså klokken 13, så jeg snuppede en bog af en forfatter jeg kendte, men som je gikke havde læst før og spurgte om dem skulle afleveres næste søndag (jeg glemte vist at tænke) den flinke dame Sara griner lidt af mig og siger nej, jeg kan da bare have den en måneds tid, men den behøver ikke blive afleveret præcist den dag hun skriver ned hvis jeg ikke er færdig. Så var det min tur til at grine ;-)

Anyways, vi vendte snuden hjemad og fik Debbie puttet ind i bilen inden vi kørte ind for at spise morgenmad:

Bønner og skinke... Tja... Det er jo mere frokost hvis du spørger mig ;-)

Søndag var igen en super varm dag, men da vi havde spist bestemte vi os alligevel for at gå en tur nede i downtown - puuh det var vamt!:
Det hjalp lidt da vi krydsede broen og fik noget luuuuft :)

Jeg havde ondt af dem der havde valgt 40 kilometer cykelruten i frivillighedens navn :)

På billederne ser det ud til at jeg havde en tur til centeret, hvilket jeg ikke kan huske noget om... Jo... Vi tog op for at spille tennis (ikke på vilkår ville jeg gøre det i 35 grader... Det er jo torur!) og jeg rullede fra skolen og hjem, skrev en note om at de kunne finde mig i den "airconditioned" boghandel og "stjal" Darons bil ;-)

Første stop var Walmart hvor jeg bare MÅTTE tage billede af denne 1,5 liter ketchup bøtte for stor familier :

Jeg måtte også lige prøve den rigtige Snack-Wrap med grillet kylling fra McD :
Det er ikke sidste gang jeg betaler en ti'er for sådan en! :)

Hvad er værd at bemærke i denne sportsbutik?

Egentligt var jeg på jagt efter et par håndbeskytterer, for der er nogle ret vilde bakker her i nabolaget (som jeg foreløbig undgår), men rulleskøjter er ikke særlig udbredt og de beskyttere de havde var meget dyre og sad rigtig dårligt... Så jeg må lige se hvad jeg finder på... :)

Camillas 1. skoledags tøj til Rudehøj! LOVE YOU SIS :-D

Jeg "stødte lige ind i" denne "trailer" (det kalder de deres autocampere de putter bag bilerne) på vejen hjem... Det er jo også en slags størrelse... Og det er langt fra den største jeg har set ;-)


For første gang siden jeg kom spiste vi udenfor :-)
Der var ikke plads ved det store bord så pigerne spiste på legehusets terasse :)

Sidenote: Vi fik fisk! Mener det var hellefisk eller sådan noget, det var i hvert fald hvidt og forholdsvist smagsløst - hehe... Debbie havde overheldt det med forskellige krydderier og Daron grillide det - og jeg spiste det! Jeg er god! :)


Mandagen stod på diverse eksperimenter:

Blandt andet et forsøg på at lave en tornado

Det virkede... Næsten! Min teori er at flaskerne var for store, så vi tog til Walmart for at købe de sodavandsflasker som der stod man skulle bruge. Her i huset drikker de aldrig sodavand, så børnene troede ikke deres egne øre da Debbie købte fire liter og sagde at nu skulle de bare drikke løs! Daron var endnu mere chokkeret og spurgte om eksperimentet hed "Mor er blevet vanvittig". Det lykkedes dem ikke at drikke de to liter pepsi og de to liter root beer - der er stadig halvdelen tilbage.. (Jeg hjalp dem ikke, men drak min Max i fred) De var ved at falde ned af stolen da jeg sagde at de var underlige... "Hvis vi fik den mulighed en dag kunne vores familie drikke en 8 liter"... Haha :)

Vi skulle også bruge gaffatape - tjek alle de farver!! :-D

Eksperiment nummer to: Hjemmelavet sllim... Det blev pink, selvom de fleste skreg da de rørte det, var den eneste der ikke ville have noget med det at gøre... Daron... Indtil jeg højlydt undrede mig til Yosef over at "bogen sagde at dine søstre og mor ville blive skræmt og finde det klamt... Ikke din far" så gav han op og stik fingrene i det... Haha... Nu står det så i køleskabet og venter på at Ava og Hasel kommer hjem så de kan se det :)

Jeg er den der er smuttet igen, det er ved at være frokost tid her - en noget køligere dag end i går, eller nej, faktisk ikke ret meget køligere, men "vådterere" ;-)

Adios :)


mandag den 11. juli 2011

Hjemmebagte kammerjunkere // Homebaked cardamom crackers

Okay folkens - jeg er vist ved at skylde jer en hel del opskrifter :-o

Derfor, mens mine kammerjunkere er i ovenen, kan I jo passende få opskriften (jeg har så 12 minutter og 16 sekunder til at skrive den på tro sprog... Åh!)

Lad os starte med ingredienserne:
  • 300 g mel

  • 125 g margerine

  • 75 g sukker

  • 1 æg

  • 1 tsk. bagepulver

  • en halv deciliter kærnemælk (yougurth kan fint bruges)

  • 1 tsk. vanilliesukker (eller essence)

  • to tsk kardemomme

  • skal af en kvart citron/cintron saft


  • - Tænd ovenen på 200 grader C (400 F)
    - Mix alle tingene sammen godt og grundigt
    - Rul små runde kugler (de hæver ikke ret meget, så bare lav dem i den størrelse du gerne vil have dine kammerjunkere) af dejen og lig dem på bradepanden
    - Bag dem i 10 minutter ved 200 C (400 F)
    - Tag dem ud og lad dem køle af et par minutter
    - Stil ovnen på 180 grader C (370 F)
    - Skær kammerjunkerne midt over og ligger dem med den "ny-skårne" side opad på bradepanden.
    - Put dem i ovnen igen i omkring 15 minutter - indtil de er gyldne
    - Tag dem ud og lad dem køle af inden du dumper dem i din hjemmelavede koldskål :-)

    GOD SOMMER! :)
    ------------------------------------------------


    ----------------------------------------------------
    OK guys - I owe you a whole lot of recipies now :-o

    Therefore, while my "kammerjunkere" is in the oven, you can get the recipie for those (I have 5 minutes and 26 seconds to translate this... Oh!)

    Lets start with the ingredients:

  • 300 gram flour

  • 125 gram margerine

  • 75 gram sugar

  • 1 egg

  • 1 tsp baking powder

  • 50 ml. yogurth (unsweetend, plain)

  • 1 tsp. vanilla exstrat

  • 2 tsp cardamom 

  • Lemon consentrate (1 tsp.)


  • - Turn the oven on 200 degrees C (400 F)
    - Mix all the ingredients together
    - Make small round balls (the don't rise that much, so just make them the sice you wich for the crackers) of the dough and lay them on the baking tray
    - Bake them 10 minutes at 200 C (400 F)
    - Take them out and let them cool off for a couple of minutes
    - Turn the oven on 180 degrees C (370 F)
    - Cut the crackers in two and put them, with the "newly cut" side upwards on the baking tray
    - Put them in the oven again for about 15 minutes - until they are golden on top
    - Take tem out and let them cool off before you add them to your homemade "Koldskål" :-)

    HAVE A NICE SUMMER! :)

    Torsdag, Fredag, Lørdag, puuuuha da da :)

    Jamen, jeg kan se på mine billeder at det vist var fredag sidst jeg skrev, ikke at det gør så meget siden det virker til at så godt som alle mine venner er på ferie (læs: sommercamp) så der er ikke så mange til at læse den :) Men jeg tænker jeg hellere må, i det mindste få startet, det her blog indlæg. Selvom jeg ikke rigtig gider i dag, så lige om lidt ligger jeg ude i sol skyggen med "min" bog og en Pepsi Max.
    Kyra har "camp" de næste tre uger så hun er afsted fra 9-15 hver dag, i denne uge har de tre yngste tennis-"camp" så de har undervisning på tennisbanen fra 13-14.30 hver dag - i dag efterfulgt at svømning, for det er "hot hot!" (siges med Moto-motos stemme!) udenfor... Og indenfor!

    Anyways, derfor er der stille og roligt her og jeg vil kaste mig over skriveriet:
    Kan se vi starter ved endnu en varm fredag aften, eller ved nærmere eftertanke tror jeg det var torsdag, for alle andre end Kyra og mig var fra huse. Derfor tog vi hver sig bog, overhældte os med myggespray (den virker faktisk herovre!) og satte os i skyggen på terassen :
    Kyra holder mig tit med selvskab når jeg ligger og læser et eller andet sted, dermed bliver jeg bedre og bedre til multitasking (læs: at koncentrerer sig om at læse mens hun fortæller en eller anden opdigtet historie for mig) :)


    Aftenen stod på endnu en ting der skulle krydses fra min liste, at se tv-showet "Say yes to the dress" som handler om brude der skal vælge deres brudekjoler... Det var ikke helt vildt imponerende, så jeg skiftede og så starten på en dokumentar om butikskæden "Target", resten optog jeg og jeg skal ha' det set en af dagene, det var faktisk yderst interessant :) :

    Lørdag er der jo som sagt før, Farmers Market her i byen, jeg besluttede mig for at disse folket herhjemme og rent faktisk tage derind for at se de forskellige boder :

    Denne bager sælger "Ezekiel brød" med tilhørende skriftsted ;-)

    Ezekiel brødet :)

    New York Cupcakes

    SE CAMILLA!! En tysk butik! ;-)

    Cheesecake butikken! (Ikke sig det til nogen, men det var derfor jeg kom!)

    Jeg fik en chokolade og en jordbær-chokolade.. De var begge to overraskende bitre, så næste gang må jeg lige prøve noget der er noget sødere (og nej, jeg spiste ikke begge to, 3/4 af dem er nu i fryseren ;-)


    Beef Jerky i alle tænkelige varianter..

    Jeg nød min lille udflugt og besluttede mig for at købe en cola på McD til 5 kroner (vi snakker stadig om de der 0,8 liter's) og prøve "The Great Canadian Bagel" fordi jeg havde lyst til Nadias:

    Det var IKKE det samme!! Næste gang jeg kommer tror jeg, jeg overtale dem til at skifte den mega kunstige mayo ud med noget smørost og så se om de har noget kylling/kalkun som ikke er skiveskåret pålæg... Gaab... Men spist blev den, for jeg var sulten!

    Stay cool... JA det er da godtnok også min plan... Men det er en op-ad-bakke-plan! ;-)

    Grænsekiosken i Tyskland gå hjem - 12 dåser (355 ml. istedet for 330) for 2 doller (11 kroner).. Jeg købte dem godtnok ikke for vi har stadig en 50 dåser herhjemme ;-)

    Jeg havde lovet Kyra at hun måtte hjælpe mig med at bage - så vi måtte finde på noget... Den stod på hash-cookies (forklaring og opskrift følger en af dagene :)) med grønne smarties :)


    Mens cookie'sne kølede af tog vi (+ genboen Ering og minus Lily som sov) os et par omgange Gooooo fish! som mest bestod af at jeg igen og igen forklarede hvad det betød at have et par og hvorfor det er man tabar når man har travlt så travlt med alle andres kort at man glemmer at høre hvad der bliver spurgt om, mens Daron sad i rummet ved siden af og arbejde - og grinede! ;-) :

    Også lige et kig på mit indkøb i Buk Barn, hvor jeg, foruden det der ses på billedet også købte cornflakes og grønne smarties (jeg sorterede dem selv! Til stor morskab for de andre handlende) til cookies'ne :) :
    Her har vi så nødder med chokolade/yougurt overtræk, chips, m&m's med peanutbutter fyld og tranebærmysli (alt er tranebær herovre...) desunden havde de også mel, hundefoder, fulgefrø, instant-soup, krydderier, kaffe, sirup og alt muligt andet :)

    Endnu en 50 % i Michaels medførte denne dims til moar :)

    Og nu tror jeg altså jeg vil forlade jer til ære for varmen, Pepsi Maxen, stilheden og den feminalt gode bog som Debbie har lånt mig! :)

    Update på søndag og i dag følger senere :)

    Adios!