mandag den 11. juli 2011

Hjemmebagte kammerjunkere // Homebaked cardamom crackers

Okay folkens - jeg er vist ved at skylde jer en hel del opskrifter :-o

Derfor, mens mine kammerjunkere er i ovenen, kan I jo passende få opskriften (jeg har så 12 minutter og 16 sekunder til at skrive den på tro sprog... Åh!)

Lad os starte med ingredienserne:
  • 300 g mel

  • 125 g margerine

  • 75 g sukker

  • 1 æg

  • 1 tsk. bagepulver

  • en halv deciliter kærnemælk (yougurth kan fint bruges)

  • 1 tsk. vanilliesukker (eller essence)

  • to tsk kardemomme

  • skal af en kvart citron/cintron saft


  • - Tænd ovenen på 200 grader C (400 F)
    - Mix alle tingene sammen godt og grundigt
    - Rul små runde kugler (de hæver ikke ret meget, så bare lav dem i den størrelse du gerne vil have dine kammerjunkere) af dejen og lig dem på bradepanden
    - Bag dem i 10 minutter ved 200 C (400 F)
    - Tag dem ud og lad dem køle af et par minutter
    - Stil ovnen på 180 grader C (370 F)
    - Skær kammerjunkerne midt over og ligger dem med den "ny-skårne" side opad på bradepanden.
    - Put dem i ovnen igen i omkring 15 minutter - indtil de er gyldne
    - Tag dem ud og lad dem køle af inden du dumper dem i din hjemmelavede koldskål :-)

    GOD SOMMER! :)
    ------------------------------------------------


    ----------------------------------------------------
    OK guys - I owe you a whole lot of recipies now :-o

    Therefore, while my "kammerjunkere" is in the oven, you can get the recipie for those (I have 5 minutes and 26 seconds to translate this... Oh!)

    Lets start with the ingredients:

  • 300 gram flour

  • 125 gram margerine

  • 75 gram sugar

  • 1 egg

  • 1 tsp baking powder

  • 50 ml. yogurth (unsweetend, plain)

  • 1 tsp. vanilla exstrat

  • 2 tsp cardamom 

  • Lemon consentrate (1 tsp.)


  • - Turn the oven on 200 degrees C (400 F)
    - Mix all the ingredients together
    - Make small round balls (the don't rise that much, so just make them the sice you wich for the crackers) of the dough and lay them on the baking tray
    - Bake them 10 minutes at 200 C (400 F)
    - Take them out and let them cool off for a couple of minutes
    - Turn the oven on 180 degrees C (370 F)
    - Cut the crackers in two and put them, with the "newly cut" side upwards on the baking tray
    - Put them in the oven again for about 15 minutes - until they are golden on top
    - Take tem out and let them cool off before you add them to your homemade "Koldskål" :-)

    HAVE A NICE SUMMER! :)

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar