fredag den 8. juli 2011

Pool-dage, Veggitales, bagning og masser af bøger ! :)

Okay guys! Jeg er ved at indse at jeg trænger til at opdaterer jer på en hel del forskellige områder, mine læser tal er dalet en hel del, så jeg spekulerer lidt på om der overhovedet er nogen andre end miine 10 familie medlemmer der læser med her? :) Og Eva... Haha :)

Anyways, en bog-update fortjener I i hvert fald.. Ligeledes en update på Veggitales lejeren - men lad os nu starte ved begyndensen, det er sådan et godt sted... :

 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene. Gud sagde: »Der skal være lys!« Og der blev lys.

Okay, det var måske lige begyndelse nok... Vi samler tråden op hvor vi slap den istedet:
Hjemmebagte kammerjunkere ! :)
Trods manglen på både kærmælk og vaniliesukker (SUK!) lykkedes det mig at fremtrylle en ganske glimrende jordbærkoldskål (jeg skal nok tage mig sammen og ligge opskriften herind!)  - men ingen koldskål uden kammerjunkere, som man ikke kan købe herovre (min mor har dog en flink kusine fra USA som var så venlig at fortælle mig at de har nogle vafler der kommer meget tæt på... Anyways - da havde jeg bagt dem ;-)):

Kammerjunkerne efter første omgang bagning :)

Kammerjunkerne (findes der et engelsk navn?, bliver børnene ved med at spørge om :)) blev skåret over og bagt igen - de var bare lækre altså! Kan virkelig godt anbefales frem for at købe dem, selvom det er mere arbejde - de smager fantastisk! (Ja, jeg skal nok ligge opskriften herind når jeg får mig taget sammen ;-))

Lige pludselig stod jeg med 500 g kammerjunkere og 1½ liter koldskål, så jeg har bare fået kørt noget koldskål ned i disse dage (der slår nu også virkelig de underlige hotdogs vi fik til picnikken i kirken i dag :))


Der udover har vi, både børnene og jeg, brugt en hel del tid i Shannons hus, eller nærmere have. De er jo de stolte ejere af både pool og trampolin, så det er bare et hit i denne meget varme, sommervarme! (sidenote: Jeg var så optimistisk at tage 3/4 bukser på imorges fordi det føltes temmelig koldt... Klokken 12.15 og en picnic senere var jeg ved at koge af og måtte skynde mig at hoppe i shortsne...)
Pigerne hygger i poolen :)

Yosef og hans ven Alex kom pludselig forbi og ville også bade - ja det er så en af "fordelene" ved at bo så tæt... Lige pludselig bar der 7 børn i haven, Shannon og jeg havde en hyggelig eftermiddag hvor vi sad placeret mit mellem poolen og trampolinen med hver sit stykke blåbær tærte (hurra for Walmarts fryse afdeling vil jeg tro ;-)) og drejede hovedet alt efter hvor den meste støj kom fra. :)

Derudover er jeg begyndt at reagerer når nogen råber "Deeenmark" temmelig forstyrrende i nogle tilfælde, såsom når Yosef råber "where is my Denmark hat??" og jeg tror han kalder på mig... Gaab altså... JEg har endnu tilgode at høre Shannon bruge mit rigtige navn, selv da hun introducerede mig for nabolagets handyman hed jeg Denmark. Der gik et par minutter efter han havde hilst med hånden og et "I'm Ontario" inden han kiggede på mig og spurgte om jeg også havde et fornavn? Haha...

Nu vi er på den med Shannon kom jeg til at dumpe nogle boller af hos dem en af dagene, så hun måtte narturligvis have opskriften (lad os se om hun nogensinde får dem bagt) på "Mor Klit's boller" :
Og Miriam har for meget fritid når hun har tid til at lave sådan noget ;-)

Alt andet lige fik hun opskriften og jeg fik sendt en ordenlig stak breve hejmtil: 100 kroner - og værsgo... Folkens I får kun ET brev hver ;-) Haha...

Alt er størrer i Texas ved I nok, jeg er ikke i Texas, men det virker til at alt alligevel er både større og hurtigere ;-) :
Alt dette tøj kunne være i ÉN maskine (havde det dog i to halve pga. farverne... Men stadig)

Nu vi er ved bagning (øhm... Det er vi vist ikke... Anyways..) Jeg lavede eksperiment mango-boller som blev ganske glimrende. Så har jeg haft noget bøvl med grovbollerne fordi de blev ved med at være tørre og smage underligt når der kom grov mel i det (vil tro jeg der har været i Uganda ved hvordan de grov boller smager af gær/hakkede tørre kerner, mere end de samger af... boller...) det fik jeg, efter konsultation med mor Klit, løst ved at koge grovmelet som en slags havregrød inden det kom i dejen og derefter lave en meget, meget klistret dej (tak til Line som lærte mig at man sagtens kan "forme" boller med en ske :-) )

Den her vil bare vende på hovedet - men tjek det ud! En Kung fu Panda 2 tallerken - jeg fik den i kirken en af dagene da jeg samlede de tre så op fra Veggitales Lejeren - en eller anden mand, som de siger hedder Willy, stak den i hovedet af mig med et "Vil du have en med til Danmark?" - Jeg har ingen idé om hvem han er, men han er jo nok en af dem der hilste på min den første dag derinde... Ligesom senior præstens far (ja han er ikke helt ung mere vel..) kom og sagde "You are the one from Holland" den anden dag... Jeg nikkede bare og smilede, sidste gang jeg snakkede med ham spurgte han 4 gange hvor jeg var fra... Så det går nok :)

Nu vi er på den med kirken var der "åben afslutning" på lejeren i dag klokken 11 efterfulgt af en picnic på kirkens parkeringsplads klokken 12 (med de famøse hotdogs... Intet mindre end 33 dusin af slagsen! :)) :

En af "zonerne" børnene besøgte i løbet af ugen..

Paster Larry (seniorpræst) snakker lidt, omgivet af Veggitales :)

I onsdags toppede de med 220 børn på deres lejr (3 timer pr. dag), de havde 50-55 frivillige til at hjælpe dem hver dag - jeg er temmelig imponeret, det er en kirke med en 120 medlemmer eller sådan noget :) Desunden kører de det der "Open youht Center" hvor der, også i onsdags, var omkring 100 teenagere (mener jeg nok det var)... Jeg er temmelig imponeret! Så er det lige sagt - et par gange :)

Med alt det af vejen drønede jeg en tur mod Michaels (den kæmpe "Art and Craft store" som sælger kage-bage-ting) fordi jeg havde en kupon der gav mig 40 % rabet på ét produkt, som skulle bruges senest i dag. Jeg blev glædeligt overrasket da jeg så at de kørte med 50 % rabat på ét udvalgt produkt i dag og imorgen og samlede en kupon op fra bordet og traskede ned for at finde nogle af de kage ting jeg vil bringe til min kære mor og moster (er der en frivillig derude som gider rejse herover med to tomme kufferter og hente mig når jeg skal hjem?) :

Et andet stop jeg lavede var i en gigantisk "matas" i et forsøg på at finde en ikke rool-on deo... Så godt som umuligt! Men allernedest på den hylde der var længst væk fandt jeg en - som oven i købet var på tilbud til en ti'er... Haha.... :
Okay, temmelig random info - jeg ved det... Men seriøst - det er mærkeligt!!

Sidst stop ingen bog opdateringen bliver Bulk Barn - de sælger ALLE deres produkter som vej-selv... Eller som vi-vejer-for-dig... Alt lige fra mel over cornflakes til nødder, bolcher og hele 6 slags mogm's... Jeg købte nogle chips og nogle nødder der var dækket med yougurt - 0.60 dollars... det er til grin! Det er seriøst billigere i den her butik end det er at gå ned og købe tingene i en pose i supermarkedet... Jeg undrede mig højlydt til Debbie da jeg kom hjem, hun fortalte at hun køber alle hendes krydderier dernede (hun har dem i små ikea-agtige glas i en skuffe) fordi hun der giver 80 cent for en pose dild hvor hun ville skulle give 4 dollars (20 kroner!) for en pose i Walmart... Mærkeligt! Hun synes tilgengæld vi var underlige fordi vej-selv er så meget dyrere end det man køber i poser... Jeg vil jo give hende ret, for det her sparer jo arbejdskraft og embalage... Men jeg kom frem til at det er fordi vores produkter ikke bliver pakket i DK og derfor til en meget, meget lavere timeløn end hvis vi skulle have et par danskere til at fylde sådan en butik op igen og igen... Men teori er at det skyldes forskellen i timelønnen fra Canada (minimums lønnen er: 49 kroner i timen her) og Danmark... :)

Og så klarede vi den, nu til bog opdateringen!
Jeg har haft mine bøger liggende i stakke over det hele fordi der hverken er hylder eller reoler hernede, men for et par dagen siden var jeg ved at blive mærkelig fordi de lå over det hele og jeg ikke kunne komme til mit skrivebord :o, så jeg flyttede de to kasser der står på mine hylder underksrive bordet og pressede nogle af bøgerne derind:

Resten havnede på gulvet mellem skabet og skuffedariummet (er det endnu et mor ord?) :

Her den anden dag gik jeg på jagt på Debbie og Darons bogreoler, jeg fandt end om Afrika - jeg troede de tvar en roman, men det skulle vise sig at være små noveller. Jer der kender mig er klar over at jeg helst vil have en bog med 20 bind i en serie, så noveller er naturligvis ikke lige mig;
Ergo er jeg halvvejs igennem den første historie, og den fangede mig ikke - så den må vist bare tilbage på reolen igen ;-) (bogmærket passede perfekt Mill!)

Lige p.t. ser min natbords-stak sådan her ud:
Og ja - jeg læser dem allesammen... Om aftenen inden jeg går i seng - et længer varende (ca. 2 timer) ritual kan du nok forestille dig :)

Men de bøger kommer vi tilbage til om et øjeblik :) Først til to jeg erhverde mig herovre og som jeg nu har fået mig tygget igennem:
Da jeg læste "In Her shoes" kom jeg i hvert fald i tanke om hvorfor jeg normalt kun læser kristne forfattere... For mange spole scener til mig smag, men efter de første 100 af de 500 sider gik det over og efter 200 sider fik bogen faktisk nogen handling, så den endte med at være helt god... HVis jeg læser den igen vil jeg nok bare starte på side 150 eller sådan noget ;-)
Tilgengæld er jeg yderst skuffet og Julie & Julia... Meget! Folk har talt så meget godt om den film, men bogen var SÅ kedelig... Den tog mig dage at komme igennem! MANGE dage... Over en uge... Gaab! Jeg skal se filmen en dag for jeg er temmelig sikker på at filmen ikke ødelægger bogen, som Debbie (der, ligesom mig, hader at se film når man har læst/vil læse bogen) sagde "Det kan vist kun blive bedre end bogen..." Haha...

Og nu til de seks bøger jeg lige p.t. har gang i (hvem var det der spurgte hvornår jeg ville få brugt alle de bogmærker?? ;-))
Vi har snakket om "Say you're one of them" så lad os hoppe hurtigt videre til "Miss Match" som et en af mine to absolut favorit serier, dette er 5. gang jeg læser den serie, jeg har haft dem siden 25. juni sidste år (og ja, jeg skriver erhvervelses datoen i alle mine bøger sammen med navn og telefon nummer - nørd-alert, jeg ved det! ;-)) - så ja, lad os hoppe forbi den, jeg plejer at læse den sidst inden jeg skal sove - det er altid godt med noget man kan udenad (her mener jeg kan uden af, jeg ved hvad personerne vil sige - ordret - før jeg læser det... Jeg er under - I know!)
"Every Now and Then" er en kristen bog af Kirsten Billersbeck (nogen der har erfaring med hendes bøger - hun er overdrevet kendt herovre! Men har ikke set nogle af hendes bøger på dansk...) som handler om en ung mand der mistede sin far i 9/11 om som nu forsøger at fange samtlige teorister i verden - den virker rigtig god (kan man klage når den var på tilbud til 25 kroner - som ny bog?) og jeg tror da jeg skal have flere bøger støvet op af hende, jeg orker ikke flere af de "ikke kristne" forfattere lige p.t. ved godt det lyder halv snoppet eller over-religiøst.. Men jeg bliver så træt af de spole scener der er over alt i dem... Gaab...
"There are no me without you" var en bog Debbie lånte mig i går (jeg havde ikke set den fordi Daron åbenbart gemmer alle de gode bøger på hans natbord i månedsvis efter han er færdig med dem... Og det er DERFOR vi bruger eBøger vil jeg tro ;-)). Det er en fantatisk bog (so far, er vel på side 20 eller sådan noget) som er en biografi om Haregewoin Teferra, som, efter hun midste hendes mand og datter, tog sig af to af de børn i Addis Abbaba (Etiopien) som var forældreløse pga. Aids, kort efter det begyndte børn i alle aldre at ende på hendes dørtrin på hendes mikro grund med hendes lerhus. Bogen handler om hvordan hun ændrede hendes hus til et børnhjem og begyndte at bortadopterer børnene til hjem "all over the world" - den her bog er god nok til at både mor og far må til at skynde sig at blive gode til at læse engelsk - I vil elske den her bog! Det var lige før jeg sløfeded ette bloginlæg for at læse den, men tænkte I nok ikke ville lide det ;-)
"Det feminine hjerte" er en undervisningsbog som jeg har læst før, jeg er ikke så meget til undervisningbøger, mind you, men den her har nogle rigtig gode pointer og sætter mange følelser i perspektiv - også rent åndeligt... Så jeg har samlet den op igen, fordi det er en af de slags bøger man kan læse mange gange og stadig lære noget nyt :)
Sidst, men ikke mindst "Gud, hvorfor sover du?" Jeg ved godt det er måneder siden jeg startede den her, men det er en tænke bog, så det er okay. Som titlen måske antyder tager bogen fat om det velkendte spørgsmål "Hvordan kan onde ting ske når vi har en almætig Gud der vil os det bedste" - et spørgsmål som jeg ikke synes han besvarer med en tilfredsstillende konklusion (at Gud giver Satan lov til at pine os, selvom han er mægtig nok til at gøre noget ved det... Det virker for mig at se ikke som en nådig Gud der tilladder Satan at slå folk i hjel... Hans børn vel at mærke.. Hvilken far gør det? Nej vel..) men hans præmisser (begundelserne der leder til konklusionen) er meget tankevækkende... Ikke at det er et spørgsmål jeg forventer at finde svar på, på den her side af perleporten, men det er vel altid godt at høre andre synspunkter på de svære ting :)

Anyways - det må vist være det for nu, jeg kan dufte bøffer og sweet potato pomfritter fra grillen af så det må snart være spise tid - og snart midnat i DK :) Sov godt folkens! :)








onsdag den 6. juli 2011

Gullerodsboller, høj sol, sommerlejre og Gooooo FISH!

Hej folkens :)

Jamen det er jo lige før at jeg ikke gider skrive en blog til jer denne gang, for der sker virkelig ikke så meget action her - i det mindste ikke hvad jeg har billeder af :)
Her er klokken lidt over elleve og det tegner til at det bliver endnu en overdrevet varm dag. Allerede nu er det på ingen måde behageligt at sidde i solen og hvis man ikke passer på kan selv varmen i skyggen give en, en ond hovedpine! Anyways, jeg passer på! I går drak jeg fire liter vand og jeg har fuldt ud planer om at nå en tilsvarende mængde i dag.
I går var vi en tur ved poolen - ikke vores pool, men en af de offentlige udendørs pools som de har herovre. Det vrimlede mildest talt med mennesker + 4 livreddere for det er nemlig helt gratis at bruge de offentlige pools. Tilgengæld er der en million regler, nej måske ikke helt en million, men det er godtnok tæt på! Man måtte ikke have klipklappere (eller sko) på derinde, man måtte ikke medbringe andet end sit håndklæde (vidste jeg ikke så jeg havde min bog med :)), man skulle smøre solcreme på inden man gik ind og man måtte hverken have mad eller drikke med derind (det kunne ikke købes derinde eller noget. Så jeg vil tro de gerne vil se mig med solstik eller hvad... Tjae? :)) Anyways, vi holdte ikke til det så længe inden børnene vil hjem, så vi pakkede ned igen og kørte om på YMCA for at hente Kyra.
Kyra er medhjælper på nogle af de sommerlejre de holder på YMCA (et kæmpe stort fittness, pool, lege, skole, degpleje .... center som KFUM har overalt i USA og Canada) hen over sommeren. Sommerlejre er ganske udbredt herovre (skyldes vel de 10 ugers sommerferie de har), men de er ikke hvad vi typisk forbinder med sommerlejre. De åbner klokken 7.30 om morgenen og lukker igen med fem-tiden. Mellem 9 og 16 er der aktiviteter arrangeret for børnene alt efter hvilken camp de har valgt. De har lejre med alle tænklige temaer; Dyreelskere, svømmelejr, tøselejr, actionlejr, udensørdlejr, kokkelejr, astrounaut-lejr osv.
Hvad der imidlertidig også er, er "søndagsskolelejre" som fungerer lidt på samme måde - det er der hvor de tre "små" er i denne uge; det er derfor jeg kan sidder her i fred og ro og skrive blog klokken 11.30. Fra 9-11.45 er der "Veggitales - living out loud" i baptist kirken her i byen (der hvor vi også kommer om søndagen) der kommer lige i omegnen af, hold godt fast, 200 børn! (Jeg har max. set 20 i kirken alle tre søndage tilsammen...) Genial mulighed. Hvad kirken også har (de har virkelig meget socialt relateret i den kirke!) hele sommeren igennem (ti uger!) er "Youth drop in center" som er hver eftermiddag fra 13-16 hvor alle unge mellem 6. og 12. klasse (+ dem over hvis de lyster.. Så som mig... ;-)) kan komme forbi og hænge ud. Mandag ses der film, tirsdag spilles der brædtspil, onsdag laver drenge og piger noget for sig, torsdag og fredag kan jeg ikke lige huske - men det lød til at være et super godt initiativ og hjælper udentvivl nogle af de unge i byen som er ved at gå i spåner efter en uges ferie fordi deres forældre arbejder hele tiden... :) anyways, der må jeg lige se om jeg kan få tid til at kigge ned på et tidspunkt, placeringen er jo ikke lige den mest geniale for mig, kan man sige ;-)

Men så meget tekst og så få billeder; det må vi vist hellere få lavet lidt om på. Vi spoler lige et par dage tilbage til mandag, mens det endnu var til at holde ud at være til ;-) :
Fordi de havde varslet "28 føles som 32" grader det meste ugen, benyttede jeg den halv-varme (vel 24 føles som 28) mandag til at få bagt bller i vildskab:

Specielt gulerodsbollerne blev et, meget overraskende, hit! Hver af børnene spiste 3 til frokost - så det svandt temmelig hurtigt i de 40 boller som vi endnu har en 15 stykker tilbage af... Siger jeg nu, lad os se hvad der sker når de kommer hjem om lidt og skal have frokost ;-)

En ting jeg skal have eksperimenteret med i dag, tror jeg, er hvordan man laver koldsskål når de hverken her kærnemælk eller noget der bare minder om A38. Kun almindelig tyk yougurth.. Hmm.. Jeg må kunne finde på noget... :) Nårh ja, og de har heller ikke vaniliesukker (jeg havde ingen anelse om hvor meget forskellige jeg brugte vaniliesukker til, før end jeg ikke havde det mere)

Fastforward til i går aftes mens de andre lavede aftensmad: jeg smuttede væk fra den overdrevede varme og ind i den nedkølede Wall-Mart - åh himmel!

Men det skal man altså passe på med, for alt er så billigt så jeg kom hjem med:
Tre par shorts (48 kroner pr. par) og et par 3/4 bukser (95 kroner) - farligt siger jeg jer! Men jeg har ikke fortrudt for hold fast man bruger mange par shorts i det her vejr - føj! ;-)

Anyways, jeg er lige på vej til at bage kammerjunkere så jeg skynder mig videre til om aftenen hvor de andre var til fodbold og jeg havde lovet Kyra at spille "Goooooo FISH!" så som sagt så gjort:

Det blev til 4 meget enkle spil, hvor vi kaldte pelikanen for "pecan" som er en slags nødder... Well.. Hverken mig eller Kyra kunne huske hvad de hed på engelsk, men jeg fik mig da en god griner da jeg spurgte Debbie senere og hun sagde det hed "pelican"... Well, well... Så afrundet er mit engelske sprog ikke endnu. Men jeg fik da lært hvad en ballonfisk hedder på engelsk :)

Anyways, nu står den på kammerjunke-bagning, for den der jordbær koldskål med yougurt og ikke kærnemælk var faktisk ganske glimrende, men ingen koldskål uden kammerjunkere. Det sjove er at jeg aldrig har været særlig vild me koldskål - men lige pt. er det simpelthen det eneste jeg kan holde ud at spise i løbet af dagen, jeg har ingen idé om hvordan de andre får de der peanut-butter sandwich ned... :-)
Og så tænker du nok "jamen der er altså KUN 28 grader, har hun aldrig været syd for Danmark eller hvad?" og jo - det har jeg... Jeg er som udgangspunkt ikke særlig god til varme, men den her "klamme" varme som skyldes den ufattelige høje luftfugtighed er næsten ikke til at klare. Ikke engang i Uganda havde jeg det så varmt... Og som sagt - jeg er IKKE god til varme, jeg er at finde med hænderne under den kolde hane en god del af sådan en eftermiddag her... Mens børnene gynger ude i solen og Debbie har gang i sin bog - midt i solen, klokken 13-nul-dut... Well.. Så vil jeg da bare bage mine kammerjunkere i fred!

Peace and Love til jer alle! - og smid endelig nogle kommentarer! :)

Adios!


søndag den 3. juli 2011

Skumfiduser, kalkun, billigt tøj og masser af is! :-)

Hej igen folkens :)

Ved ikke lige om jeg nåede at fortælle jer det i sidste indlæg, men vi var intiveret om til Shannon og dem (bliver virkelig nødt til snart at finde deres efternavn) for at grille skumfiduser. Spørg mig ikke hvordan de formåede at have både et bål og en pool (den de roppustelige blå en) i haven, eftersom det åbenbart er forbudt at have bål hvis der er mindre end 20 meter eller noget i den stil til træerne - hvilket der altid er her i haverne... Poolen er også forbudt, medmindre men har et minimum 2 meter hegn om hele haven - sagen er nemlig det er børn fra gaden kan gå ind og drukne i poolen - hvad?? Ja, det sagde jeg også... Anyways, de havde både pool og bål og vi fik ristet en halv pose skumfiduser:

Bemærk at de lige fortæller os nederst i højre hjørne at der hverken er fedt eller gluten i skumfiduserne - jamen så er de nok sunde!! ;-)

Yosef bliver ved med at sætte ild til hans skumfidus - men han spiste dem bagefter, så jeg går ud fra at han er undskyldt ;-)

Skumfidus-ristning i vildskab (de venter IKKE på gløder her, det skal åbenbart gøres over flammer... Hmm... Begge mine brændte (men hvis jeg ville vente på gløderne var der helt sikkert nogle andre der havde spist alle skumfiduserne... ;--))

Meron futter ild til sin skumfidus - som hun gav til Debbie, der åbenbart elsker dem sorte... Underligt! Ja... ;-)

Yosef og mig fik lige leget en omgang "hoppe-tag-fat" på Shannon's trampolin (de har ikke en her, det er noget med at det er dårligt for ryggen eller noget i den stil... Anyways, de fik lov at hoppe på den igår - så hoppes skulle der! ;-))

I dag var børnene og mig så igen i kirke, hvilket var ganske hyggeligt. Til jer derude der går lidt op i det er "senior pastor" Larry gået i gang med en prædiken serie for sommeren som hedder "The Politically Incorect Statements of Jesus" (Jesu' politiske ukorrekte holdninger) - lige i min ånd og faktisk ganske underholdende :) Tilsyneladende er der mange Canadiere der har en humor der minder meget om den danske (læs: sarkasme...) :)

Efter det besluttede jeg mig for at efterlade familien her med deres tennisfinaler (sidenote: de fik "kun" ser 2½ time ud af de 8-9 stykker, så vi ved vel hvad der skal ske her til aften ;-)) og smutte en tur mod centeret, for jeg havde brug for nogle flere par bukser! Jeg medbragte alle mine shorts - men da jeg fik dem pakket ud hvad de enten for store eller temmelig lausige (synes ellers jeg tjekke det inden jeg tog hjemmefra... Underligt!) og oven i det har jeg kun 2 par 3/4 bukser her - og ingen af delene slår altså til med de temperatuerer vi fører os her...
For dem af jer der kender mig, ved I godt at jeg ikke ligefrem eeelsker at shoppe - specielt ikke hvis jeg skal købe (læs: prøve) tøj.. Og slet ikke når jeg ikke ander hvilke butikker jeg skulle gå ind i (H&M hvor ER du??)... Jeg fik nogle temmelige spøjse blikke et par gange hvor jeg havde fået forvillet mig ind i endnu en 50 + butik... Hmmm... Kig... Tænk... Vend... Drej... LØB..!!

Men jeg starter det forkerte sted, for før vi overhovedet kom dertil måtte jeg nødvendigvis have støvet en cola op (lige knap 30 grader er åbenbart ikke det bedste vejr for mig at være ude i... ;-) - overrasket? Nej!) så jeg kørte mod McD og Tim Houtons (som er en kaffebar agtig ting der ligger ALLE steder her... Tror vi har 4 eller 5 her i byen... Og 3 McD'er.. Så det siger jo en del ;-))

Tjek specielt skiltet nedenunder (det hvide).. Igen... Jeg troede kun det var på gamle film man rent faktisk brugte sådanne skilte - åbenbart ikke ;-)

Der er flere ting der skal bemærkes ved det her skilt på Tim Houtons dør: a) åbent 24/7, b) Igen det med madallergien c) (skiltene til venste) Man SKAL have sko og t-shirt på derinde... ;-)

Gætter på det er noget amerikansk - for McRIB er tilbage (minder vist en del om en ribbensburger i fast food udgave)...

Debbie var ved at fortælle mig om en dame hun mødte den anden dag der stod og tog billede af "McLobster" (McHummer) skiltet, hun klukgrinede, specielt da jeg sagde, "og vi ved allesammen godt at det er mig der står der så snart jeg kommer tæt nok på det skilt"... Og som sagt så gjort ;-)

Hvis nogle af jer McD nørder læset min blog, så bemærk lige at de IKKE har fundet ud af det geniale i at lave alle kopperne med samme størrelse låg herovre endnu - ingen af størrelsene havde samme låg... Jeg følte mig sat tilbage til middelalderen da jeg fandt "LARGE" og fik det sat på i løbet af et split sekund, som kun en x-McD-DT-medarbejder kan gøre det... ;-)

Og grunden til min store 0,8 liter cola light med is (27 grader...!) - her skal det lige indskydes at jeg betalte 6 kroner for den... I DK har vi en mellen (0,4 liter) på tilbud til 15 kroner hos McD lige pt.. ;-)

Mere til jer nørder - her har vi TO drive in baner... Jeg prøvede det senere og det var dybt latterligt.. Det var den samme person der tog imod ordrer begge steder og begge baner skulle betale ved samme vindue... Det gik IKKE hurtigere.. Men det havde vel effekten af at folk føler det går hurtigere... Borset fra at jeg holdte ved vinduet uden at nogen hilste på mig i godt og vel et minut... :)

Tager jer lige en tur med i Wal-mart også:

For første gang har jeg fundet pepsi Max herovre - men hvad nærmest mere vigtigt er: Prisen! Hallo... Omkring 8 kroner for en 2 liters sodavand... Og det er når de ikke er på tilbud... ;-)

X-Box spil til en hund... :)

Camilla: Hårfarve-væggen!

lige knap 6 dollar koster dette produkt... (30 kroner) :)

Hmm ja, den her vender lidt på hovedet, men det var noget andet der var med i mine bøger (arg, Erynn Mangum, hvorfor har du puttet så meget slik i dem???!!!) som skulle prøves.. Mindede mest om en hindbærsnitte men med hindbær-dimset byttet ud med chokolade... Det var ikke specielt godt (prøver at putte den i mikroen en af dagene og se om det bliver bedre...) :)

I aften stod den endnu engang på besøg hos Shannon og dem - de havde lavet fyldt kalkun (nope, ingen billeder af det... :)), som ellers er en julemiddag så den stod på masser af drillerier, fyldt kalkun, brocolli-kasserolle, en form for brun sovs (første gang jeg har fået sovs her - YAY! (Thanks for the gravy Shannon ;-)), tranebær (ahh... Det var DET cranberry var... Tak google translate ;-)) "marmelade", kartoffelmos, fyldet fra kalkunen, krydderboller (mærkeligt at blande dem ind i det... ;-)) og æbletærte + is til dessert... Og ja - vi blev mætte!! :) Her har vi så deres kunstige "bål" som de har i sådan en lukket telt-agtig.havepavillion (for at holde insekter ude vil jeg tro)... :)
Rodney spurgte om jeg tog billede af hans kunstige bål? Hvortil jeg svarer "ja... Alt her er kunstigt... Bålet... Æbletærten (færdigkøbt frossen udgave)..." De fik han sig en god griner ud af mens Shannon sad ved siden af og prøvede at skjule sit grin under en mopset mine ;-) Haha...

Og nu til dagens indkøb :) - Jeg synes selv jeg var god! Jeg er i hvert fald træt nu! :) Men I har jo ikke så meget ud af det her billede så lad os gå hastigt videre:

De havde den her kjole med både blå og lyserøde blomster - jeg prøvede begge to fra Medium tildbuds stativet. Prøvede den ene, den anden, den ene, den anden... Og undrede mig seriøst over hvorfor de sad så forskelligt... Intil jeg står og stirrer olmt på dem begge to i prøverummet og finder uf af at den ene er str. 3 og den anden str. 7... Begge dele er under kategorien Medium - men naturligvis ikke samme størrelse... Jeg går ud igen (+ jeg prøvede 7 andre ting nu hvor jeg var der.. Suk) og går op for at se om der er en størrelse midt i mellem - ganske rigtigt.. De fandtes begge to i str. 5... Oh well.. Så blev jeg klogere på størrelses-systemet her - og fik prøvet de samme tre kjoler en 15 gange (overdriver IKKE her!)... Er temmelig sikker på at prøverumsdamen hadede mig til sidst ;-)
PRIS: 107 danske kroner! (Camilla, havde de haft den blå i str. XS havde jeg købt den til dig - men desværre!)

Jups.. Jeg har aldrig gået så meget med (eller ejet så mange) ærmeløse toppe... Mange af dagene her er alt andet bare ulideligt, og hvis man ikke vil vaske hele tiden så må man jo have nogle stykker.. Den har butik købte jeg to i, i sidste uge (butikken lukker snart) og i den her uge var de så søde at have TRE stk for 53 kroner! Den grønne snuppede jeg med fra 2. sorteringsstativet (den er lidt falmet på kraven (sidenote: jeg brugte lige google translate for at konstaterer at en "collar" hedder en krave på dansk - det havde jeg glemt... Åh suk!)) bare for at have noget der ikke så helt så ens ud som de (nu) 5 jeg har af den anden slags ;-) - den fik jeg til 11 kroner.

Jeg har medbragt to trøjer: den ene var temmelig lausig og den anden er aaalt for tyk, så var jeg da lige heldig at jeg kunne få den her til kun: 53 kroner (I en "rigtig" tøj butik med god kvalitet :))

Sidst - og absolut værst fik jeg mig erhvervet 3 par comwboy bukser.. Jeg var i SÅ mange butikker i et forsøg på at finde 3/4 owboybukser... Det var SÅ svært - så jeg overvejet lidt om jeg måske fortryder der senere fordi det altid er for varmt - men så må jeg jo købe nogle tyndt-stof-short når den tid kommer... :) Anyways, prisen? :
Et par short (+ bælte) (fra en butik lidt over H&M niveau) : 90 kroner
Et par lyse 3/4 bukser (samme butik): 107 kroner
Et par mørke cowboy bukser (fra en butik der var super billig, men "desværre" også var en Camilla-butik (jeg ved hvor jeg skal købe dine souveniers søs..!) samme som den, den grønne trøje kommer fra): 107 kroner

Okay folkens, jeg starter projekt "bliv ved med at kunne passe dit tøj" imorgen hvilket IKKE inkluderer is på hverdage - hvilket vil sige at jeg hellere må få testet min hjemmelavede jordbær-yougurt is i aften (+ min nye Ben and Jerrys)... Åh ha! Det er virkelig ikke godt at is er så billigt her... Virkerlig ikke godt! Men altså... Det smager jo godt - det gør det virkelig...

Anyways folkens, alle de linjer til fortæller jer: jeg smutter! ;-)