torsdag den 11. august 2011

Tusind ord, en foldbold kamp og masser af gaffa! :)

Hej folkens!
Så er det snart en uge siden jeg har skrevet sidst; og som sævanlig er jeg undskyldt! Jeg har haft afsindigt travlt (eller noget). Anyways, jeg har fundet en gratis psycology kursus som Yale University har på deres hjemmeside, og tænkte at jeg ville tage det, bare for at se om jeg kunne (kan jeg så godt, so far) og for at få noget ny viden proppet ind i hovedet. Det er enormt spændende, men kræver (som alle der har læst på uni altid siger) ufattelig meget læsning! :)
Hvis du har læst min anden blog er du også klar over at jeg har taget en SAT test og fik en ganske glimrende lidt over middel score. Eftersom det er den score de baserer optagelses-beslutninger og financiel støtte på, på så godt som alle amerikanske/canadiske universiteter, besluttede jeg mig for at tage testen om (meget normalt) og så rent faktisk læse op til den. Sidste gang mødte jeg bare op uden videre. Anyways, jeg har fået rekvieret mig to gigantiske bøger:
som jeg skal igennem inden 1. oktober.

Den ene af bøgerne er den officielle guide og indeholder en hel masse prøve-tests. Den anden er en guide som en flok universitetselver der allesammen scorede 2400 (top score) på SAT har skrevet, den hyle-morsom og de har nogle rigtig, rigtig gode pointer med om hvordan man kan nøjes med kun at læse første del af spørgsmålet, ikke behøver lommeregneren til matematik delen osv.... Meeen! (og det er et gigantisk MEN!) de har også en liste med 600 ord som man bør kunne inden man skal op (pointen: de fleste highschool elever lærer i hvert fald 200-300 af de her ord, jeg kunne et par stykker) så dvs. jeg har lidt over en måned til at lære 600 advancerede engelske ord :o. Og som om det ikke er nok er der også en liste med fag-ord man bør kunne, samt en liste med matematiske begreber... Vi nærmer os de 1000 ord meget hurtigt, hvilket vil sige jeg skal lære lige knap 20 ord om dagen (wow... Jeg skræmte lige mig selv der!)
Anyways, de har i det mindste været så søde at inkludere nogle sådan-husker-du-det-nemmere-tips så jeg er gået i gang med at lave memory-kort (tror ikke det er gået op for de forfattere der hvor lang tid det tager at klippe 1000 små kort OG skrive på begge sider af dem, jeg er ikke engang halvvejs gennem de ord der starter med A endnu... (godt de ikke har æ, ø og å)) :

Den gode nyhed (og ja, der er en!) er at jeg allerede har lært flg. ord:
accentuate
acclivity
adroit
adulterate
abase
abash
abate
aghast
agape
affray

Det er faktisk 10 ord - og jeg startede i går aftes, så måske er der håb forude! Måske... ;-)
Kan vi få nogle gode bud på ordenes betydning? (Glem google translate Simon - og I andre!)

Anyways, alt det for at sige: jeg er undskyldt!!

Og så lad os spole tilbage til lørdag; wow... Det er lang tid siden:

[sidenote: Vi havde lige en pause på en 4 timer her, først fordi jeg skypede med moar, så blev det til støvsugning og vask at alle gulve inden jeg kollapsede her igen, blot for at finde ud af at min computer var gået totalt amok og lukket ned, hvilket lige tog en halv time for mig at fikse. Anyways, here we are again!]

Okay, det var lørdag vi kom fra... :)
Lørdag var dagen hvor de andre smuttede på stranden, men grundet de 34 grader og en strand uden skygge + en køretur på lidt over 2 timer hver vej, takkede jeg pænt nej og smuttede en tur mod centeret i endnu en jagt på jule/fødselsdagsgaver + det løse, jeg kan af gode grunde ikke vise jer hvad jeg fandt, men jeg kom tættere på målet :)


Undervejs fik jeg denne burger fra Relish, som skilter med goumet burgere... Jeg var skuffet! Måske er det mest fordi jeg engang har fået goumet burgere inde ved Dorit og Kim og den er altså meget, meget svær at hamle op med... Anywas, jeg smed det meste af den ud og kørte hjem og lavede mig en smoothie mens jeg undersøgte markedet for gratis online universitetskurser :


Jeg var lige ved at kigge billederne fra søndag, og der er ikke ret mange, men det gik lige op for mig at med de ther billede:
Virker det ikke til at jeg laver andet end at spise ;-) Haha... Men naturligvis var jeg også i kirke om morgenen, der var fodboldkamp i TV så Yosef blev hjemme og jeg nød en uforstyret gudstjeneste ;-) Efter det pakkede jeg alle de ting jeg skulle have byttet (det er ikke sådan når man handler for andre vel) og smuttede en tur mod en sub-et eller andet restaurant som jeg håbede mindede lidt om Nadias, det er helt klart det tætteste jeg er kommet på det her, men deres kylling var bare ikke god nok! Anyways, måske jeg giver dem et andet forsøg med en anden smag ;-)

Af en eller anden grund besluttede jeg mig for lige at køre lidt rundt nede i centrum, jeg fandt et "Flea Market" og betalte 2 dollars for at komme ind, jeg fandt ud af at det var et forstøret loppemarked:
Jeg fandt et puslespil og nogle bøger til Gigi i alt kaoset, men det lykkedes mig ikke at få drevet en pastamaskine op ;-)

Jeg lavede også lige et stop i The Super Store for at købe den her:


Det er en thermotaske hvis nogen er i tvivl, enten som køle eller varme :)
Jeg så dette kæmpe display lige inden for døren:


Og var SÅ tæt på lige at købe en bakke med hjem til mor, inden det gik op for mig at øhm... Jeg bor ikke hjemme hos mor lige p.t... Anyways, de siger det er taken der tæller ;-)

Ligepludselig om mandagen fik jeg et enormt behov for at skabe orden, så jeg hang mine trøjer op efter farvehjulet... Nørd? NEJ! Autist? Slet ikke!

Onsdag have Yosef en fodboldkamp med de store drenge, det var en vigtig kamp så vi var der selvfølgelig allesammen (Inkl. Shannon, Rodney og pigerne og en af Yosefs venner) for at heppe :) :

De tabte godtnok 4-1, men det var meget hyggeligt. Shannon og Rodney havde været så flinke at tage is-kaffe med til os:
Selvom jeg sprang over fordi jeg gerne ville sove om natten (se mor, jeg lære noget!), fik jeg alligevel en, sat og læste på den og flækkede at grin da jeg så denne advarsel mod den kolde drik der er i koppen ;-)

Yosef hjalp mig med at gøre bilen ren inden vi drager med Montreal (9 timers kørsel) imorgen tidlig :), og vi sender en stor tak til far for at have lært mig de mange vigtige egenskaber som (gaffa)tape og strips har (vi har ingen strips, men MASSER af tape) :)

Der kom lige et pat kasser med sko som jeg skal have med hjem til Nicolas, til alles store morskab, især min da pigerne spurgte om skoene var til mig? Str. 45 (eller noget i den stil) - jeg helt sikker! ;)

Jeg er ved at få for mange bøger, her har jeg lagt dem under min kommode... ;)

En mega nice kæmpe-kop jeg fandt til en 5'er den anden dag, jeg spiser alt fra den! Morganmad, salat og diverse frugtsalater :)

Et par finde trøjer jeg fandt :)

Okay, men jeg har endnu 990 ord der skal læres, så adios herfra! :)