torsdag den 28. juli 2011

En dag i Zoo :) // A day in the Zoo

Hej folkens.
Jeg ville have skrevet blog til jer idag, men det er lige alt det mine øjne kan holde sig åbne. Hvorfor jeg er så træt lidt over 6 har jeg ingen anelse om, men jeg tror jeg vil finde min bog og et glas koffein-fri sodavand og læse en times tid indtil de andre kommer hjem igen så jeg kan rulle mig min faste aftentur til bogbutikken (læs: 10 km) :)

Alt andet lige kan I jo lige få billederne med kommentarer og så må jeg lige gøre det bedre imorn' ;-)

Som I jo nok kan se tog vi en tur til Saint John (1 times tid herfra) med Shannon og pigerne for at tage i Zoologisk have, hvis man da kan kalde den det, den var meget lille og meget "natur-agtigt" men ganske hyggeligt, mindede nok mest om en mindre udgave af Givskud Dyrepark, minus alle de fancy butikker ;-)

En meget lille kalkun // a really small turkey

Der er noget spændende derinde!! // Something exciting is in there!!

DET ER EN TIGER!! // IT'S THE TIGER!!

"See guys!"

Jeg er vild med farven på de siv der // I love the colour on this sea-grass thing :)

Hele selvskabet (Lily gemmer sig bag Kira) // The whole gang (Lily is behind Kyra) :)

Nogle fine blomster, det var meget "naturagtigt" der inde :) // Some pretty flowers, it was very nature-y in there :)

Zoo-tematiserede cola-automater! Hvor fedt er det lige?? // Zoo-themed vendingmachines - awesome! :)

Mens vi spiste aftensmad spurgte Daron, Lily hvilke dyr der var i Zoo'en, hvortil hun svarer "der var en tiger. Den var død!" Daron kigger lidt underligt på hende og siger "tror du ikke den sov?" "Nej - den var død!!" hvad hun mente var så dette tiger skind som skulle fortælle os at krybskytteri er forbudt og ondt ;-) // While we were having supper Daron asked Lily which animals se had seen in the Zoo, she answered: "there was a tiger. It was dead!" Daron looks kind of funny at her and ask "Don't you think it was sleeping?" "No it was dead!!" she meant this tiger shin thing-y ;-)

Flere flotte blomster :) // More beautiful flowers :)

her har vi så sne leoparden, den så bare så sød ud! :) // Here comes the very-sweet looking snow leopard :)

Flowers, flowers, flowers... :)

En skam jeg var den eneste der fandt dette navn til en lama totalt grinagtigt!! (Tænk K-U-Z-C-O - hvis du ikke fanger den... Synd for dig ;-)) // Such a shame I were the only one finding this name for a lama compleatly hilarious! :)

Der gives grls til æslet :) // Feeding the donkey with grass :)

Flere sjove navne (Oreo er chokolade kiks og S'more er ristede skumfiduser med smeltet chokolade ;-))

Love this one :)

BLOMSTER ! :D

Jeg elsker farven på den her abe :) // I LOVE the colour on this one! :)

....

Simon - bare lige til din info! :) // Brother Simon, just for your information ;-)


Okay, underligt billede jeg ved det, men tjek lige størrelsen på det lyskryds, jeg mener - den røde cirkel er kæmpe ift. den gule og grønne. Og nu vi lige er på emnet med lysreguleringer er det ved at drive mig til vanvid at, når det skiffter fra rødt til grønt er der ikke gult imellem. Det er MEGET stressende! Tror det skyldes de har automat gear her :) // Wierd picture, I know, but check out how HUGE the red light is compared to the yellow and green :)

Vi smuttede lige forbi et lille gratis vandland på vejen hjem :)

Den her dagpleje havde alle børnene i seler!!! :o // This daycare had all the kids in leashes !!! :o

KANELSNEGLE!!! :D // CINNAMONROLLS!!! :D

Debbies mor har gentagne gange spurgt Debbie om hun troede jeg gad bage kanelsnegle når vi kom derop (vi skal være der en uge i august)... Haha... :) Eftersom der er totalt varmt i Montreal og de har aircondition tror jeg ikke hun behøver bekymre sig, jeg kan ikke holde andet ud end at bage alligevel ;-) // I'm sure I will be baking cinnamon rolls at Debbie's mom's, with all the heat they have in Montreal inside with th AC is the only place I can stand ;-)

Med det vil jeg forlade jer for nu, boooog!!! :) // With that I'm gonna leave you guys in favor of my booooook!!! :)

Peace, love and harmoney :)

onsdag den 27. juli 2011

Tøsetur, Bierber-ting, hamburgers og bagning i vildskab! :)

Okay folkens, lad os se hvor længe jeg kan holde mit hovede klart nok til at skrive til jer; lad os starte ved lørdag :)
Jeg tog Kira og hendes veninde Julie med en tur i biffen for at se Zookeeper (er ikke kommet til DK endnu, men den kan helt klart anbefales!), vi mødtes i centret hvor vi fik noget frokost, købte billigt slik i Walmart og lalrede rundt og kiggede på kjoler og undertøj som sådan et par fnidretøser nu gør, inden vi smuttede ind og så The Zookeeper. Jeg skraldgrinede hele filmen igennen (også mens de andre græd en stille tåre) den var bare for sjov! Simon, du ville ELSKE den! :)

Saturday-lunch with Julie and Kyra - note the Pepsi Max! :) // Bemærk Pepsi Max'en ;-)

Faldt lige over en Justin Bieber skoletaske til 150 kroner ;-)

Det må du da elske Gigi ;-) // I bet you like this, littlesister Gigi ;-)

Så er vi klar, klar, klar! Vi ventede i 35 minutter mens de viste alt muligt spøjst inden filmen kom på ;-) // you guys have the longest "pre-movie" things ever! :)

Det havde været varmt så mange dage at jeg ikke havde flere shorts, og eftersom jeg ikke er mega meget fan af at vaske en gang hver 4. dag såe måtte jeg jo lige købe nogle på tilbud :) // I love your clearance racks! ;-)

Søndag var jeg i kirke, igen, og bagefter tog jeg en tur i centeret for at traske lidt rundt og gå på tilbudsjagt. Jeg har nu officielt indledt julegave sæsonen eftersom min familie brgyndte at skrive ting som: "Kan du ikke købe --- jeg vil gerne give det til ---- til jul"... Øhm... Jo da! ;-) Så allerede nu har jeg konkluderet at jeg bliver nødt til at sende en (læs: flere) kasser hjem til mig selv... Det er billigere end at købe vinter jakkerne og bøgerne i DK anyways... :)

Fik også lige prøvet en Is-Cappuchino som Shannon havde anbefalet mig, den var absolut et hit! På trods af at jeg ikke kan lide kaffe, er jeg overraskende vild med ting med kaffe smag ;-) // I tried the Iced-Cap, Shannon, it was awesome! And no, it didn't really taste like coffee either ;-)


Så er der billige skoletasker! Jeg ville have købt en hvis jeg gik i skole - jeg elsker skoletasker! ;-) // I almost bought a bookbag, but then it hit me: I'm not going to school... I LOVE bookbags. Surprised? I wonder why, we already established that I'm wierd ;-)

Her er benzinen så sort og dieslen grøn... Jeg spurgte en del gange for at være sikker.. Jeg skulle [sidenote: har lige svarte Kyra med et "helt bestemt" på hendes spørgsmål om "Do you like my painting?"... Hun forstod mig ikke... ;-)] ikke risikerer noget ;-) Anyways, jeg fik tanket 90 liter på - og så kunne bilen køre 600 km igen... Åååh... Jeg vil ha' "min" SKODA tilbage ;-) Og en anden ting, benzin er billigere end diesel...  // You guys ARE wierd! Your fuel is black and the diesel is green.. It's supposed to be the opposite!

Jeg var en tur i genbrug og fik de to trøjer i ser øverst til venstre. Endnu et par natbukser blev indkøbt (jeg ELSKER natbukser) og jeg fik købt en skjorte på udsalg til Marcus: 15 kroner (den er ny). Jeg købte også en hel masse andet men det er til mine søskende som også læser den her blog, så det dropper vi lige ;-) // Cheap, cheap, cheap I tell you! How come I can get the green shirt for 3 $ here when I have to pay at least 25 $ at home??

Lad os straks hoppe videre til mandag, jeg lavede lige et lyn-stop i den kristnebogbutik (igen), manden bag disken kiggede på mig og siger så "You were the one who was here on Saturday, right?"... Uhm ja.. Og fredag... Og onsdag... "I LOVE this place!" forsikrede jeg ham om og så fik jeg lov at betale ;-)

Og se hvad jeg fandt! ;-) Det er et computercover! Og hvis Simon gad bruge sådan noget havde jeg købt det til ham ;-) // Awesome cover for a computer!

Dagens indkøb; sunde Majschips (10 kroner), en cd med Laura Story (80 kroner), farveblyanter (5 kroner) og ternet papir (åbenbart ikke almindeligt herovre; 20 kroner) - så var jeg klar til at lave de før omtalte plantegninge r:)

Se lige hvad jeg fandt: to nummerplader med bogstaverne JAM (marmelade) // JAM-license-plates :)

Om aftenen smuttede folket til fodbold, Kyra fandt hendes tegne ting og jeg joinede hende med mine plantegninger... "Why are you drawing a café?" oh well... Og ja, det er far der er på skype ;-) // Craft-stuff when the other guys went to yosefs soccer game :) And yes, it's my Dad I have on Skype :)

Okay, endnu en dag er gået, lad os komme videre i systemet her - for jeg er ved at være træt og vil gerne læse i min gode bog :-) (Fools Rush In, hvis nogen er interesseret) :
Pigerne og Debbie tog med Shannon og hendes piger til Kina-craft-dag i Michaels og en tur på DQ bagefter så Yosef og jeg hang lidt rundt i det knap-så-gode vejr og spillede Ipad (jeg er IKKE god til AngryBirds, jeg har også kun prøvet det den ene gang, så jeg er vel undskyldt) inden vi cyklede en tur op for at poste endnu et kort til min familie (en t/r på en 6-7 km) :
Da vi kom derop havde de grill udenfor så vi skulle naturligvis lige have scoret os noget frokost ;-) // We went to post a letter, but then they had barbeque outside so we went and got lunch while the girls where doing crafts at Michaels :)

Det er så sådan deres burgere ser ud herovre - alle burgere... Salat bruger man åbenbart ikke... ;-) // Do you guys realise your burgers are really wierd... In a plain way? ;-)

Dejligt billigt :) 10-13 kroner for en burger og 5 kroner for en sodavand ;-) // Nice prices :)

På vejen tømte vi postkassen og der var sandelig endnu et brev til mig - fra mormor :) // Mail from Grandma and Grandpa

Jeg kiggede ikke påforsiden efter afsenderen men vendte brevet med det samme, for at læse "og morfar" - det tog mig lidt tid at greje den ;-)

Ellers har vi set både Surfs Up og Flushed Away (super sjove animationsfilm) for vi lejede ved samme lejlighed lige 3 film i 3 døgn for 3 $ (15 kroner)... Og det har været inde-dage de sidste par dage, i hvert fald efter deres standarder... Jeg ville nok have lavet alt muligt udenfor hvis det stod til mig ;-)

I dag har den så mest stået på bagning, og støvsugning og kiggen scapbog. Alle pigerne tonsede mit værelse lige pludselig og siden de elsker min scrapbog fandt jeg den til dem, de sad og kiggede i en halv time og prøvede at huske hvem der var hvem... "Det her er Miriams bor og søster" (marcus og rebecca) "Og det her er.... Deres venner" (Mine tre fætre...) - Haha... :) Godt forsøgt! ;-)

Pølsebrød - og ja, de har den farve for jeg penslede dem med yougurt/ketchup - gav en god smag til dem... :) Ingen har havde fået dem før, men de ELSKEDE dem! :) // Pigs in a blanket, new for the guys over here, but the loved it! :)

Jeg sprang så "relish'en" over (det er sultede agurker hakkede i småstykker og puttet i en ketchupflaske...) // This is how you eat it :)

Grovboller med nødder, tranbær og rosiner efter mor Klit's anbefaling - Yummi!! Og flere sunde kanelsnegle :) // Whole Wheat buns with nuts, crasins and raisins after Mommy Klit's suggestion - Yummi!! And more Cinnamom buns :)

Det blev til omkring 80 genstande i alt - og NØJ hvor jeg savnede "min" røre maskine lige pludselig... :) // About 80 items all in all - and did I ever miss "my" Kitchen Aid... :)

Det er vist alt for i dag folkens, jeg er den der finder min meget kunstige sukkerfrie appelsin sodavand (læs: koffeinfri) og falder sammen på sofaen med min bog! Når de hjemvender fra svømning ruller jeg en tur på Starbucks og prøver deres Triple choclate et eller andet smoothie :)

Peace and love! Savner jer i dag folkens :)

tirsdag den 26. juli 2011

En pink kage, fødselsdag, bøger og 1000 teenagere :)

Og sandheden er; jeg er ved at blive meget, meget dårlig til at opdaterer jer! Men seriøst, der sker ikke så meget her... :)

Men den her gang er jeg undskyldt, for jeg fik en af mine skøre idéer den anden aften og det har ligesom optaget (og optager stadig, så dettet indlæg kan blive meget underligt!) min hjerne, som de af jer der kender mig er klar over. Se selv beviset:
I kan næsten ikke se det men det er plantegninger :) // Working on another of my crazy ideas :)

Og sandheden er; jeg er ved at blive meget, meget dårlig til at opdaterer jer! Men seriøst, der sker ikke så meget her... :)

Men den her gang er jeg undskyldt, for jeg fik en af mine skøre idéer den anden aften og det har ligesom optaget (og optager stadig, så dettet indlæg kan blive meget underligt!) min hjerne, som de af jer der kender mig er klar over. Se selv beviset:
I kan næsten ikke se det men det er plantegninger :) // Working on another of my crazy ideas :)´
Men lad mig tage jer tilbage til onsdag i sidste uge :) Daron var på "udflugt" med sit arbejde så jeg tog pigerne til svømning mens Debbie og Yosef spillede fodbold, eller Yosef spillede og Debbie kiggede håber jeg ;-)
Kyra og jeg ventede tålmodigt de 45 minutter pigerne svømmede :)
Da vi kom hjem skulle der naturligvis spises "snacks" igen, og eftersom det vist var den dag vi happy meals til frokost var alle temmelig meget bagud hvad angik deres daglige frugtmængde, derfor stod den på vanilieyouguth og "frugt-bar" et nyt koncept for ungerne:
Having a snack :)

Of fruit and yogurth :)

Aftenen gik med indpakning af små gaver til Debbie der havde fødselsdag om torsdagen :)

[sidenote: jeg er nu vendt tilbage til skriverierne efter at have cyklet en tur til postkassen (tak for brevet mormor (og morfar)) og en tur på posthuset for at sende brev til los familios og spise en grillet burger med Yosef. Pigerne og Debbie er på tøsetur med Shannon og hendes piger, noget med en "Kina-craft-dag" i den lokale Michaels... :) Anyways, nu sidder vi og ser Flushed away (vi lejede 3 film i 3 dage for 3 dollars (15 kroner)) så tænkte jeg lige kunne skrive lidt :) ]

Torsdag var det jo så Debbies fødselsdag så vi måtte nødvændigvis op og lave morgenmad osv. så børnene kunne "vække" hende. Papirerne siger "Vi har en hemmelighed" // "We have a secret!" the morning of Debbies birthday.

Det rigtige fødselsdags banner som pigerne lavede :) // The real birthday banner which the girls made :)

Så er der dømt morgenmad - og gavebånd i vildskab ;-)

Det var en hyggelig dag, som, som det nu engang er når mødre har fødsselsdag, ikke bar specielt meget fødselsdags-preg men mere preg af fodboldlejr, indkøb og fodboldtræning :) Anyways, festligt så det da ud:
Gæt hvem der valgte tingene?? // Guess who choose this stuff??

Og så spekulerer I nok lidt på hvad jeg gav hende? Jeg fandt en bog der hed "No biking in the house - without a helmet" (Ingen cykling i huset - uden hjelm på) som handlede om denne er familie der har 4 biologiske børn, 1 adopteret fra Ungarn og 5 fra Etiopien. Og som rent faktisk har formået at have en "familie følelse" og få tignene til at fungerer. Oveni det har hun den vildeste humor så jeg synes det virkede til at være en god bog :)

Emneskift, jeg sad og bladrede i reklamer hos Shannon og fandt ud af at der var tilbud på natbukser - så de skulle da købes! :) // Change of subject, I was reading these flyers thingies and found a sale on pj's - of course I needed these! :)

Det er farligt med alt det chokolade som Erynn Mangum har med i hendes bøger, nu var jeg jo nødt til at smage en "3 musketeers" som mest af alt mindede om en mars bar :) // It's really dangerous that Erynn Mangum mention chocolate so much in her books, now I had to taste a 3 musketeers... :)

Okay, så er vi kommet til fredag og det var blevet tid til at bage den pink/gule kage som jeg havde lovet Meron så længe :) Nu kunne den jo passende blive spist til Debbies forsinkede fødselsdag :) :
PISK!! :)

Den gule frugtfarve hang naturligvis ikke ved så det blev lille og pink :-) "Og så putter vi det gule et andet sted på kagen" blev Meron ved med at sige :) // Meron wanted a pink and yellow cake, but of cause the yellow color didn't color the dough so we made it purple. "And we'll put yellow somewhere else on the cake" Meron kept on reassuring Yosef :)

Der blev også lige til lit trøfler af resten af dejen som jeg skar fra for at lave hjerterne :) // Truffles made of the rest of the cakes, after I cut out the hearts :)

Der kom det gule! Og resten blev dækket med chokolade :) // There came the yellow! And the rest gotcoveredin chocoate :)

Og på kom lysene :) // And here comes the candles :)

Jeg miksede også lige nogle marcipanbrød af den hjemmelavede marcipan der var i køleren :) // Marzipan/Chocolate treats :)

Jeg efterlod dem til at spise deres grillede hellefisk og smuttede mod byen, samlede noget super lækkert pasta op og forsatte mo byens største baptist kirke hvor den stod på ungdoms-møde noget med en 1000 teens :)
I choose pasta over the fish before I headed for Sunset Church to the Tidal Impact Final Rally :)


"The end is near" (enden er nær) stod der på den ene side af skiltet "The end is here" på den anden (enden er her) :)


Lovsangsbandets musik stil! ;-) // The worship bands music style! ;-)

Deres "bønne-væg" hvor de hang sedler op med bønnesvar, bønneemner (det var en af de andre sider, der sad sedlerne i to lag) og fede oplevelser fra ugen :)

Den kristne bogbutik har åbent til 21 om fredagen så jeg kunne lige nå at lave et stop der inden jeg smuttede hjem. Jeg fandt den studiebible jeg gerne ville have (på tilbus) og to af de bøger der er på min liste (på tilbud) fordi jeg havde købt så meget fik jeg to gratis bøger så det var jo super duper :) // And of cause I had to stop in the christian bookstore on my way home :)


Okay, det må vist være det for nu. Jeg vil se at komme videre med det jeg egentligt gerne vil lave - min nye idé! Så ADIOS folkens! Og please smid en kommentar eller to! :)

Peace, Love and Flowers! :D