torsdag den 21. juli 2011

En fancy drink, endnu en bogbutik, wienerbrød og fødselsdag! :)

Ååh ha! Jeg har gjort det igen! Altså kommet bagud så I nu får 35 billeder og et laaangt indlæg på en gang, det sker åbenbart når vejret er godt og Pepsi Max indtaget er stort ;-)

Anyways, jeg sidder ude og nyder skyggen (UV-indexet siger 9 i dag, så jeg holder mig væk fra sol! (UV er 3-5 i DK i dag og kommer aldrig over 7)) mens alle er af huse lidt endnu :)

Lad os spole tilbage til søndag;
Vi lagde naturligvis ud med kirke nogle stykker af os, Daron færdiggjorde sit arbejde og Debbie og Shannon tog en løbetur. Efter frokosten pakkede vi os allesammen + naboerne (Shannon og dem) sammen og smuttede til det lokale Delta hotel som har en swimmingpool + snack bar o.l. Daron havde en farlig masse "point" (her taler vi ikke om WeightWatcher point, vel at mærke!) så der var gratis nachos ovs. :
(enjoying life at the pool)

(what's with the face Ava?)

Inden jeg nåede at få reageret havde alle bestilt deres drikkevarer og tjeneren, som tydeligvis havde mistet overblikket, smuttede uden min odre. Da jeg så hvad børnene fik og fandt ud af at de ikke havde Max men kun Pepsi Light bestilte jeg, til stor underholdning for de voksne med deres fancy alkohol-drinks, en magen til ;-) :

(yeah, yeah... You guys just laugh! I LIKED IT!)

Og så har jeg bagt wienerbrød for første gang i mit liv :) ;
Rulle, rulle, rulle... 45 x 45 cm!! (bemærk linealen ;)) // Making danishes

Masser af margerine... Faktisk hele 60 % af dejens vægt :) // 60 % of it was margerine!

Folde, folde, folde... :)

Ja, det blev ikke sååå vellykket på det her punkt ;-)

Det tager noget tid når alt skulle laves fra bunden, her har vi cremen :)

remoncen, lavet med hjemmelavet marcipan :)

27 lag margerine! ;)

Uuupps... Det var vist huller i hornene :(

Men når man har fjernet det, så så det jo skønherligt ud :)

Det var et hit!! :)

Tirsdage her i sommer er der jo "Movie Madness" her i byen, denne uge viste de animationes filmen "Gnomeo og Juliet", der var langt større fremmøde i dag end sidste uge:
Jeg må dog indrømme at jeg kun så den første halve time, så manglede jeg min familie  (ja dig, Simon!) at grine med,  alt for meget og smuttede videre i mit liv. Den film må vi se når jeg kommer hjem, den virkede super skæg! :) // Gnomeo and Juliet :)

Så fik jeg også lige prøvet en scan selv maskine i supermarkedet klokken 23 :-)

Ville lige prøve en af de her pakker morgenmad til en ti'er :)

Og nu på fransk. På den anden side af æsken... Det er meget udbredt herovre, så man skal bare huske at vende æsken hvis man ikke fatter hvad det er der står ;-) // In french!!! ;-)

[sidenote: der er nu gået mere end 24 timer siden jeg startede dette indlæg, siden da er det blevet Debbies fødseldag, en hektisk morgen og en hovedpine (den er ikke forårsagt af Pepsi Max-mangel!! Men jeg er sikker på at det hjælper hvis jeg går ud og tager en Max!! Hvilket jeg gør... NU!)]

Men lad os spole tilbage til i går morges :) :

Daron er ikke hjemme hverken i går (onsdag) eller i dag, så der har været fuld gang i den eftersom Debbie jo har fødseldag i dag og hendes kære piger naturligvis gerne ville lave både det ene og det andet til hende :

Derfor lagde vi ud med tusher og papir og lavede et "tillykke med fødselsdagen" banner :
(making a birthday banner for Mommy)

Da det var klarede tog vi en tur i The Dollar Store for at købe forskellige ting til at lave en fødselsdag med (mor! Jeg manglede seriøst vores fødselsdags kasse - den kan da redde ALT! ;-)). Anyways, som I nok kan se senere fik de udvalgt en pink dug, gule tallerkner, balloner og alt muligt andet tingeltangel i pink ;-)
Den her købte vi ikke, men jeg kommer dog tættere på at finde Bieber, Mill! ;-)
(We didn't buy these for Debbie though....)

På vej til hotellet i søndags så jeg lige pludselig sådan et mini mørke grønt skildt der sagde "Lighthouse Bookstore". Jeg kunne huske navnet fra da jeg googlede kristne bogbutikker i nærheden, men troede at det bare var en der lå i baglokale i en kirke eller sådan noget. Den lå godtnok langt ude og i midten af ingenting, men kigges skulle der! Så mens vi ventede på at Yosef blev færdig til fodbold så vi kunne samle ham op, slæbte jeg pigerne med ;-) :

2.97 $ for en bog?? HVAD sker der lige her? Jeg var jo nær aldrig kommet ud igen, 15 kroner er jo INGENTING for en roman, og jeg er sikker på at det ikke er sidste gang de har set mig derude! // 2.97 $ a book?? What is WRONG with this world, when they cost 50 in Denmark? Guess I'm in the right place then, and I'm sure it isn't the last time they saw me out there ;-)

Tilbudshjørnet... Åååh!! // The Clearance corner!

Diverse hyggelige pynteting! Så er der souveniers til folket (har ikke købt noget fra den her hylde endnu ;-)) // Souveniers to the people! ;-)

Alle se små engle som koster en formue i DK (den anden side af reolen var fyldt med flere af dem) // All those small angels which cost a million bucks in DK ;-)

Da vi først kørte forbi butikken troede jeg at det nok var en af de der "vi har åbent hver tirsdag formiddag og torsdag fra 19-20"-slags butikker, men det skulle vise sig at jeg tog grueligt fejl! Kan vi få et gæt på hvor mange af mine fredag aftner og lørdag eftermiddage bliver brugt på gulvet i den butik?? // You'r stores are ALWAYS open! Can I get a guess at how many of my friday nights and saturday afternoons will be spent on the floor in that store??

Inden vi hentede Yosef spurgte jeg pigerne om de ville have en happy meal, hold godt fast, de havde INGEN anelse om hvad jeg snakkede om... "McDonalds?" blanke blikke fra begge to. "Hamburgere???" "Yeeeeees!!!! ..... Please" Haha... Jeg flækkede af grin da jeg kom mig over chokket at de aldrig havde fået en happy meal/været på McD, i hvert fald ikke hvad de kunne huske (jo Meron havde på vejen hjem fra Etiopien)

Jeg spurgte hvad de ville have i deres Happy Meal "Æbler eller pommes frites?" de ville selvfølgelig have pommes frites, men da de ikke havde fået frugt den dag (de skal have 4 stk om dagen her :)) sagde jeg at de hellere måtte få æbler. De troede jeg var seriøst "Miriam... Pleeeaaase!!" Jeg måtte forsikre dem om at det var en joke, og nej, de behøvede ikke at drikke mælk til, de skulle da have cola! (og vi har jo fået etableret hvor "meget" cola det er de drikker her i huset, så jeg blev den nye (og eneste) ynglings barnepige :

Debbie tog det endda super pænt da jeg kom ind af døren med tre børn, cola og happy meals ;-) // Enjoying the Happy Meals :)

Pigernes høst i The DollarStore // Stuff the girls picked out for Debbies birthday :)

[sidenote: Pepsi Maxen er blevet drukket, hovedpinen er væk og jeg smutter op for at få noget aftensmad... Dette indlæg bliver ALDRIG færdigt ;-)]

[Endnu en sidenote: maden er spist og jeg sidder i stuen mens ungerne ser film :), men indlæget her skal altså færdiggøres]

Okay, og nu til igår eftermiddag hvor vi mødste med en af pigernes kinesiske legekammerater, ved den lille pool i byen :

Pooltime in the sun :)

Jeg efterlod dem ved poolen med deres snacks og smuttede en tur tilbage til den kristne bogbutik. Seriøst! Det er FARLIGT!! :
Politiet havde blokeret en bil midt i lyskrydset... Hmm... :) // Apparently they blocked a car in the middle of the stoplight :)

Afrikansk standard ved vejarbejdet (i det mindste havde de kegler ;-)) // The roadwork looked kind of lige Africa with the mens holding the signs (but at least you have cones here ;-))

En kæmpe genbrugsbutik jeg stoppede ved på vejen, der må jeg lige tilbage engang ;-)

Det må da lige være noget for dig far - tænk engang man laver sådan en bog! ;-) // Thinks this one is for my dad (kidding), who makes a book like this??? ;-)

Dagens høst i bogbutikken... to gange 2 dollars og en til 4 dollars... :) // Todays harvest in the bookstore... to times 2 dollars and one for 4 dollars... :)

Farligt siger jeg jer, FARLIGT!!!
Anyways, det har taget to dage at skrive den her post, så nu må jeg hellere få slukket ned her og setfrilmen færdig, så kan i få billeder fra fødseldagen imorgen :)

Peace and love to all of you! ;-)

søndag den 17. juli 2011

Hvordan staver man til Danmark?, Pizza, Bieber og en god bog!

Hej venner :)

Så er det vist ved at være tid til en update herfra :) :

Lad os starte hvor vi slap; kanelsnegle! Eller i hvert fald noget der er tæt på, da jeg var ovre ved "naboen" med nogle af kanelsneglene kom Ava til mig med en tegning hun havde lavet:

Kan ske det er lidt svært at se, men der står altså: "To Dedmarc. Love Ava", altså "Til Dadmarc (Danmark). Knus Ava" - haha... Jeg tvivler på at de piger derovre ved at jeg rent faktisk hedder Miriam ;-)

Jeg er meget forvirret af rækkefølgen på mine billeder, så I må bære over med mig hvis jeg har glemt hvad der skete hvornår osv... :) Men jeg tror vi er helt fremme ved fredag aften hvor menuen var pizza (læs: den eneste årsag vi nu har skinke i køleskabet, det eneste pålæg jeg har set her - yay!) :). Som jeg har nævnt før bruges der her ihuset færdiglavet dej som rulles ud og bages. Men jeg har jo spoleret dem så vi skulle naturligvis have hjemmelavet pizza-dej (er knap sikker på at det kvalificerer som hjemmelavet pizza når dejen er købt..?!), denne gang mente Debbie at jeg skulle lære hende at gøre det; så som sagt så gjort. Det var en yderst sjov oplevelse der bla. indebar at hun stod og hældte 20 gram mel i skålen af gangen fordi hun var bange for at få for meget i... Det var en lang ælteprocess... ;-)

Pizza-udrulning, oste-rivning og grøntsagsnitning i vildskab :) Det tog 2½ time - haha...

Rulle, rulle, RULLE! De her mennesker har rigtige pizza-sten.. Der kan man bare se ;-)

Rive, rive, RIVE!! Det tog en time og rive 400 gram ost.. Hehe... Åh de kære køkkenhjælpere ;-)

Nu havde vi jo pludselig 4 pizza'er og besluttede os for at redde Shannon og familien fra deres instant macaroni og inviterede dem over :-) (bemærk salat pizzaerne (der er også kødsovs på en af dem) hold fast jeg fik mange underlige blikke og kommentarer pga det... Men de kunne jo godt lide det, så jeg kan ikke lige se problemet ;-))


Okay, jeg har nogle seriøse problemer med at få det her til at passe sammen, for på et eller andet tidspunkt var jeg i Chapters (bogbutikken) for at købe en fødselsdags gave til Debbie og for at kigge på bøger. Det er mit mål at læse bag på så godt som alle bøger i den butik (kæmpe butik!) før jeg rejser hjem igen, og denne aften stod den på psykologi-bogs-hylden (mener det var fredag, ahh.. Det var nok fredag omkring middag... Nej... Det var torsdag! Så vi tager lige et hop tilbage i tiden kan jeg se ;) Billedet her er fra fredag aften..!) jeg faldt over en imponerende spændende bog! (og ja, nu er jeg super duper nørdet I know!) :

(Så ved vi vist hvad aftenen står på :))
Bogen hedder "The boy who was raised as a dog" (Drengen der voksede op som hund) og handler om traumatiserede børn. Den er bygget op sådan at den blander case-studier med psykologiske og fysiske årsager til at børnene har det som de har det. Han forklarer bl.a. hvordan børn der "har" ADHD, ofte ikke har ADHD med post traumatisk stress. Det er ikke bare en teori han har, men noget han har forsket i bl.a. ved rotte forsøg og studier med hjernen. Det er noget jeg kunne snakke i timevis om (hvilket jeg gjorde med mor fredag eftermiddag, vi rundede 2 timer og 10 minutter... Langt det meste af tiden gik med sniksnak om bogen og børn generelt... En af de ting jeg seriøst godt kan savne ved at have det ene menneske der deler min begejstring, synspunkter og ivrighed på det punkt, på den anden side af kloden ;-)) men jeg vil skåne jer for det er hoppe frem i tiden igen, lørdag:

Næste dag skulle jeg en tur i "Matas" for at skaffe noget jeg-har-hår-i-hele-ansigtet-og-jeg-er-ikke-en-dreng-fjernings halløj (tak til mine gener fra mors side) og jeg går ind og ser hvad...
[TROMMEVIRVEL]

Bieber parfume og Bieber neglelak :o

Den tragi-komiske del af historien kommer så nu, jeg har ikke opdaget den ansatte der står bag mig, før hun vender sig og siger "I can take your picture with him, if you want?" Tage mit billede med Bieber? HVOR ER HAN?? Jeg vender mig om og får ham i hovedet:
Griner lidt halv-underligt til ekspedienten og forsikre hende om at det er helt okay, det er min søster der er vild med ham... IKKE mig!
LØØØØØBBB!!!

Det blev også lige til en tur i dollar-storen for at købe noget gavepapir til Debbie's fødselsdagsgave og noget shampoo til mit hår, jeg ved godt de ko-obsession er ved at gå lidt over Mill, men seriøst! TJEK DEM!! :D Ti kroner :) (jeg købte ikke nogen!)

Næste stop: Diary Queen, der blev spist den nye is de havde (ikke så god som sidste måneds) seiøst, de skal STOPPE med at have 20 forskellige slags top kvalitet McFlurry til kun 15 kroner! Det er FARLIGT! Men der blev spist is, drukket Pepsi Max og læst i bogen (The boy who was raised as a dog) indtil der var regndråber på siderne og jeg løb hen til bilen, jeg var lige kommet ind da det STYRTEDE ned... Så gik turen hjemad, men lige med et "stop" igennem universiteterne, som er et gigantisk areal midt i byen der ligger hjem til mange studerende og bygninger til de 7000 elever der er her når det ikke lige er sommer :) :

Kæmpe, kæmpe... KÆMPE!

Vi vender snuden den anden vej, det er umuligt at vise hvor stor det er, for det her er jo bare et par af de mange, mange bygninger!

Skolebiblioteket (og nej, der er ikke andet i den bygning!)

Vi er ved at være ved vejs ende, i går aftes da Daron var nede og tømme postkassen kom han hjem med en stak til mig:

Han fik sig en ordenlig griner over forsiden fra en pakke choco puffs som mor havde brugt som postkort. Han og Debbie brugte resten af dagen i et forsøg på at finde på noget lige så skørt jeg kunne sende tilbage. Det lykkede så nu skal jeg abre lige have skrevet kortet til min kære familie :
Der var også et mere almindeligt kort fra dem. Og hvis nogen (mormor?) skulle være i tvivl, er kortet til venstre IKKE et kærestebrev men et brev fra moster :)

Vi havde nogle efterhånden ret smadrede blåbær i køleskabet, så jeg google en opskrift på "sunde" blåbær muffins og smaskede de her sammen ved ni tiden igår:

Dette er mini,mini,MINI muffins! :)

Dermed havde vi nybagte muffins da vi faldt om på sofaen for at se en eller anden halv-spøjs film som faktisk var ret god (og nej, jeg kan ikke huske titlen) efter børnene var gået i seng :)

Nu sidder jeg og nyder roen (og VARMEN) i skyggen i haven, jeg har brugt de sidste 12 minutter (ingen overdrivelse) på at filtre Kyras hovedtelefoner ud, og nu sidder hun overfor mig og hører Hannah Monatana (før var det Taylor Swift). Debbie og Yosef er taget over for at spille tennis en times tid, Daron ordner have et eller andet sted og inden længe følges vi med familien Warren (ja det er så DET de hedder over ved Shannon ;-)) til Delta Hotellet i byen, som har sådan en pool med indbygget bar o.l. - jeg skal nok tage billeder så I kan være midsundelige :)

Og nu hvor jeg lige læste på min kære broders (og søsters) blog om hans uger på GAF, kom jeg lige til at tænke på at den her uge er vi blevet invarderet af unge her i byen, intet mindre end 1500 teenagere fra de nærliggende provinser (svarer til fra hele Scandinavien) er kommet for lave frivilligt arbejde i byen og have det fedt sammen! Det skal jeg nok rapporterer mere om efter fredag, for jeg regner med at tage til deres møde der - det kunne da være alt for nice at tilbede med 1500 unge og bare have det sjovt! (beklager til de af jer der fik det dårligt af det udtryk der, jeg kunne ikke komme op med andre) :)

Anyways, love and peace til jer alle og så vil jeg snuppe endnu et kapitel i den bog der, den ahr mig virkelig fanget!

:)