fredag den 19. august 2011

En kort update og et kig på centrums butikker :) // a short update and a look at the stores downtown :)

Okay folkens, så er det ved at være tid til en update!
Jeg håber VIRKELIG I sætter pris på det her indlæg for jeg har gang i en ufattelig god bog som lige pt. ligger UNDER computeren og venter på at jeg samler den op igen!

[indsæt 43 sekunders pause hvor jeg lige spiste min jordbær-banan-yogurth færdig,

BILLEDE

klokken er godtnok 17.17, men eftersom de tre yngste medlemmer af familien er på sleep-over hos fætter Grayson (udtales Gray-sin) spiser vi på bedsteforældre tid, og det betyder et sted mellem 20 og 21 :-)]

Anyways, lad os lige spole et par dage tilbage, til søndag, hvor jeg var en tur I centrum og dalre rundt i noget ALT FOR VARMT vejr (det skulle vise sig at blive være, men mere om det snere).

[sidenote her - jeg tror det er to dage siden jeg skrev starten på dette indlæg, der er bare sket SÅ meget, så nu er jeg naturligvis kommet endnu længere bagud - åh suk!, men anyways, nu sidder jeg udenfor og laver halt konfliktløsning mellem nogle trætte børn og halvt blogskrivning alt imens jeg virkelig overvejer at gå ned og finde en af mine jordbær-yogurth is, men klokken er 17.01, på den anden side får vi gæster klokken 18.30 og så skal vi til at have pizza, og de kommer HELT sikkert for sent... Hmm.... Værd at overveje en ekstra gang!]

Anyways, jeg har 80 billeder at vise jer, så nu må vi se hvornår det bliver realistisk at ligge dem allesammen op....
Lad os spole tilbage til søndag hvor jeg var en tur downtown og kigge lidt rundt:
(Advarsel, rigtig mange af de her billeder er bare af fronten på butikker eller logoer... Lev med det eller spol forbi, jeg havde ikke nogen med til at tage billeder af mig ;-))

Naturligvis er der da Canada Goose i vildskab ;-) // Of cause they have plenty of Canada Goose stuff ;-)

Jeg måtte lige ind og kigge i Crocs butikken, aldrig har jeg været et sted der stank så meget af gummi - føj! Hovedpine!! ;-) // I had to look in the Crocs store, I've never been somewere with such smell of plasic - terrible! Head ache!! ;-)

Saint Catherine - ALLE (nej okay, ikke alle, men godt nok mange, gadenavne hedder noget med Saint (Helgen)) // Saint Catherine - ALL (okay, not all, but sooo many, street names has something to do with a Saint!)



Sååå mange mennesker i Apple butikken! Og nogle gigantiske iPads ;-) // Sooo many people in the Apple store! And some huuuge iPads! ;-)

Taler for sig selv // Ecco is a danish shoe-brand, in case you don't now this very important fact!

Naboen til Ecca // Ecco's neighbor ;-)

Endnu en af de ting jeg altid læser om ;-) (I 5 etager) // Another thing I always read about ;-) (I 5 etager)



En anden ting jeg læser om ;-) // Another thing I read about ;-)

Ligner en lille uskyldig bogbutik ;-) // Looks like a small innocent bookstore ;-)

Men der var så 4 teager (etager) // But it has 4 levels..


Simons!


Brownie med Ben and Jerry is!!! ÅÅÅHH // Brownie with Ben and Jerry ice cream!!!! OOOOH!!!

Har jeg også læst om ;-) // Read about this too ;-)




Sushi


Måske jeg ikke skulle være gået den lange vej (kom af bussen 4 stop før tid) hjem i bare tæer, men det var sååå varmt! ;-) // Maybe I should'nt have walked home in bare feet, but it was sooo hot! ;-)

EGERN!!!

Okay folkens, klokken er halv 6 og jeg står for pizza-aftensmaden idag så jeg må hellere så er få børnene til at lave deres minipizzaer så jeg kan færdigbage dem :)

Peace and love til jer folkens!

Adios!





søndag den 14. august 2011

Nye ord, sjove breve og en laaang køretur // nNw words, funny letters and a looong drive

Okay folkens, så er det vist til at være tid til en update herfra.
Bare så I ved det er der nok en temmelig stor sandsynlighed for at jeg ikke får det her indlæg skrevet færdig i dag, jeg er simpelthen for træt. Men eftersom der lige pt er 11 overnattende i det her hus med 3 værelser og et kontor er støjniveauet forholdsvis højt derinde selvom klokken er 21.42.
Anyways, jeg fortrak at snuppe min computer med ud på terassen hvor jeg fandt en temmelig våd stol og sidder og lytter til nogle meget vedholdende fulge (tror faktisk det er græshopper ved nærmere eftertanke) Klit-klan, husker I de der lyde i Park Albatros? Ikke "Måååårk Mååååårk"-lyde-fuglene men de der der bare blev ved og ved og ved nonstop? (som sagt, tror det er græshopper). :)

Af en eller anden grund minder det her sted/hus mig rigtig meget om en blanding af Iran og Ugande. Ved godt det lyder totalt afsindigt underligt, men jeg har faktisk nogle temmelig gode begrundelser for det, som jeg er kommet op med de to sidste aftner hvor jerg konstant lå og lyttede til fulgene (aka græshopperne)

[sidenote: tog lige et øjebliks skrivepause for at læse min mors blog og for at tører 5 regndråber af skærmen, det regner ikke [regndråbe nummer 6 blev lige fjernet] men træerne ovenover mig drypper!]

Okay så, græshoppe-fugle-lyden er den første ting der minder mig om Uganda. Den anden ting der står Uganda foran er det meget lydte hus hvor jeg kan høre alt hvad der foregår på 1. sal og udenfor fra mit værelse af, med både dør og vindue lukket. Den lumre høj-fugtighed-bliver-aldrig-koldere-end-23-grader-luft minder mig om både Iran og Uganda og af en eller anden grund bliver jeg altid henført til Iran når jeg går hen for at lukke mit vindue og den halv-lumre air-condition luft blæser ud på mine fødder (I tilfælde af at Camilla (ikke min kære søster) læser det her, er jeg sikker på at du ved præcis hvilken fornemmelse jeg snakker om!)

Okay, men lad os lige hurtigt fortælle jer om turen herhen. Der er omkring 800 km fra Fredericton, New Brunswick til Montréal, Quebec - turen kan gøre på 7 timer og 15 minutter hvis man er god.

Vi sad i bilen i....








13½ time!!

Jeg skal nok lade være med at trætte jer med alle detaljerne, men lad os bare sige at vi startede med at lave stop nummer 1 på skolens legeplads for at samle Merons trøje op, stop nummer to var hjemme igen for at hente hundens vandskål og så gik det ellers løs. Vi tog lige en lille omvej for at kigge på New Denmark, men vi fandt ikke byen (hvis der er en by?!) men blot en hel masse gårde med "Family Jensens Farm" og "Hansen and Son" - meget humoristisk! Anyways, jeg skal lige have google mapped den så vi kan se om der rent faktisk findes en by vi skal forbi på vejen hjem.

Røde huse og sort/hvide malkekøer, bliver det mere dansk? // Red barns and b/w cows, don't think it can get any more danish than that!

Hansen and Son's farm :) // New Denmark wasn't really a village, more like 100 farmes with danish names spread all over the place ;-)
Spetakulært udsyn! // Amazing view!


Jeg kørte de næste 5 timer med blot to stop mere inden Debbie tog over igen og så gik det ellers løs - vi sad i den ene trafikprop efter den anden, vi brugte de sidste 3½ time i Montréal i et forsøg på at krydse vandet, men to af broerne var lukket (og alle skiltene der oplyste os om det var på fransk) så det var et mareridt uden lige!! Alle børnene gjorde det til UG og slange, men hold fast hvor var vi allesammen trætte da Debbies far til sidst kom så vi kunne følge efter ham hjem. Nårh ja - og så sad vi lige i kø i lidt over en time for at krydse broen da den endelig åbnede igen. Det er vist overflødigt at fortælle jer at vi ikke nåede det til aftensmad klokken 6 her, men først kom 21.30...

Anyways, I kan jo lige se nogle billeder af den super flotte køretur:

A bea-u-tiful drive!



Nu lyner det så meget mine øjne bliver trætte af glimtne (men at dømme på tordenen er det langt væk) så jeg vil smutte inden [så jeg smuttede inden] for og sidder nu og venter på at Kyra får sig snøvlet færdig så jeg kan få mig et bad og komme under dynen, cent, glem det - komme under lagnet... Puha, den varme her altså! Anyways, jeg skal nok fortsætte/fuldføre det her indlæg imorgen, men jeg ligger det her ud så I har noget at læse når I engang kommer op :)

Peace and love til jer alle - fred og blomster! :)

Okay folkens, jeg tager følgetonen (hmm... Kan åbenbart ikke stave til det ord!) op igen her som jeg sidder og venter på at "Papa" kommer hjem med noget mere mælk så jeg kan få noget morgenmad. Jeg har skypet med moar og fået en skole-start-for-alle update, herligt! :)

Jeg vil gerne indlede dette afsnit med at fortælle jer at jeg nu har lært 52 nye ord og 5 matematiske bergreber. Jeg er GOD! Og jeg er rent faktisk kommet forbi de ord der starter med A og har fået startet på dem der begynder med B, hvilket skulle fortælle jer lidt om hvor mange ord der er!
Men lad os lige tage et lille stop i updaten så jeg kan vise jer hvordan det liiige er at man lære 52 nye ord på 3 dage. En bedrift jeg troede var umulig! Men lad os trække et tilfældigt ord:

affray

Affray betyder et "offentligt slagsmål", giver det mening? Nej. Og vi ved allesammen godt at vi lærer bedst når tingene giver mening, så det hele går ud på at FÅ det til at give mening, så vi laver et sætning:

The frog was afraid to enter the affray.

Denne sætning har de brugt i bogen, så når man ser ordet affray tænker man på en "afraid" frø. AF en eller anden grund ser jeg altid ordet og tænker "fray" = "frø", spørg mig ikke hvorfor, men når jeg så tænker frø giver det ming for mig at der er snakke om et offentligt slagsmål. Ikke bare er det en metode der virker, men man får også lært nogle ekstremt kommiske sætninger indimellem :)

Så som (frit efte rhukommelsen) "A leaf he ate, failed to alleviate his hunger, even though it was a big leaf.". Altså, det blad han spiste kunne ikke mindste hans sult, selvom det var et stort blad. :) Haha..

Okay, og så vil I nok gerne til at se nogle billeder :)

Lige inden jeg tog afsted kom der multibrev fra familien på mors side, der havde været samlet en weekend hvor de bl.a. brugte en regnvejs time på at skrive kort til mig, her kommer et udpluk af nogle af dem :

En fin kuvert som Camilla uden tvivl har stået for :) // Mail from home! :)

Camilla demonstrerede vejret :) // a demonstraton of the weather :)

Onkel Ulles yderst læselige håndskrift ;-) // My uncles very readable handwriting (he's not a doctor!)

Simon havde tydeligvis is på hjernen! // My brother most likely had ice cream on his mind! :)

Mosters brev, med en update fra hundende :) // Aunties letter with an update from the doggies :)

Hvis nogen kommer op med et svar på Jonatans gåde så sig lige til :) // A word-riddle from my youngesst cousin ;-)

Og vi gør klar til afgang - mit forsøg på at undgå at spise 4 twix og 40 chocofanter (dem har de slet ikke) på dne køretur der, det virkede faktisk, selvom det ser overdrevet ud ;-)

Der er lige lidt uporden i billederne, men det her billede tjerner det formål at vise jer at vi kørte forbi huse med numrene 15800 og opaf - jeg troede jeg havde set et ciffer for meget, men den var altså god nok! // House no. 15800 and so on - wow!

Nu hvor vi alligevel var kommet på afveje i et forsøg på at finde New Denmark kunne vi jo ligeså godt tage frokost ved samme lejlighed, McD, bestemte Debbie og så gik den ellers løs i legelandet så de stakkels børn kunne få brændt noget krudt af inden turen gik videre (hvad vi ikke var klar over der, var at vi var langt under halvvejs)

Lunch :)

Burning energy before the looong drive starts again!

Og så er vi kommet til Frankrig, eller jeg mener.... Men det er i hvert fald ulovligt at have skilte på gaden på engelsk, hvor frustrerende!!! // And now we've reached France... Uhm.. I mean... Anyways, it's illigal to have signs in english, whats up with that??

Okay folkens, I får lige et sidste billede af mit værelse ved ankomst (det ser IKKE sådan ud længere...) inden jeg vil smutte videre med mit liv, de andre updates kan I få senere :)

Det ser helt hotal-agtigt ud, nu ligner det bare... Hmm... At jeg bor her ;-) (sengen er stadig redt, bare rolig) // My hotel-like room when we got here, it's dosn't look like this anymore, however... ;-)

Adios!