lørdag den 24. juni 2006

Hjemmelavet Marcipan // Homemade Marzipan

Jup - jeg fandt så ud af at man ikke har ritig marzipan herovre, men kun sådan noget "almond paste" som er skrig gult og smager af sukker, adr! Så var der jo kun een ting at gøre hvis man ville have Jordbærtærten og kransekage - lave marcipanen selv!
Det var lidt af et eksperiment for mig, eftersom hverken jeg eller min mor (hvor jeg ellers har så godt som al min kulinariske erfaring fra) havde lavet det før - men efter en hurtig søgen på google stod det klart at der er ligeså mange opskrifter på marcipan som der er myrer i en myretue. Dog var det de samme ting der gik igen i dem; fint hakkede mandler, vand og noget til at søde med. Jeg afprøvede tre slags (honning, sukker og flourmelis), den med honning var den bedste synes jeg - selvom de canadiske smagsdommere ikke kunne smage forskel :) Dog vil jeg nok vælge at bruge den med flourmelis hvis jeg skulle bage kransekager - det virker til at den med honning løber for meget ud :)

Okay, og nu til opskriften! :)

Marcipan - 150 g
125 g mandler (der anbefales at bruge søde og så putte et par bitre i - men vi har åbenbart ikke bitre her, tilgengæld har vi "mandelmel" som jeg brugte :))
1 spsk honning (ikke den billige slags, det bliver mærkeligt!)
1-2 spsk vand (evt. saft, juice eller spiritus, hvis man vil have smag)

- Smut mandlerne hvis du har købt dem hele og med "skal" på.
- Hak mandlerne fint (læs: put dem i en foodprocesser og lad den kører i en evighed)
- Bland alle tre ting og ælt det godt og grundigt
- Bliver massen for tynd/klistret kan du tilsætte flourmelis
- Lig marcipanen på køl og så er den klar til brug :)

-------------------------------




-------------------------------
Yes - I found that you can buy real marzipan over here, only some kind of "almond paste" which is bright yellow - yuck! So there was only one thing to do if I wanted to have The Strawberry Pie and almond sticks - make the marzipan yourself!
It was really an experiment for me, since neither me nor my mom (which is where I have about all my culinary knowledge from) had made it before - but after a quick search on google it became clear that there are about as many recipies as there will be ant in a anthill. There was, however, somethings that were the same; all of them have; finely chopped almonds, water and something to sweeten it. I tried three different kinds (honey, sugar and icing sugar), I thought the one with honey were the best - even though the canadian test taster didn't taste the difference :) However, I would choose to use the one with icing sugar for the almonds sticks - it seems like the one with honey is running when it's getting baked :)

Ok, and now for the recipie! :)

Marzipan - 150 g
125 g almonds (it says to use sweet almonds and then add a couple of bitter ones - but I don't think we have those, instead we have "almond flour" which I used :))
1 tablespoon honey (not the cheap kind, it taste wierd)
1-2 tablespoons water (or juice or congac or something if you want a flavor)

- Slip the almonds if you brought them whole and with the "shell" on.
- Chop the almonds finely (read: put them in a food processor and let it run for an eternity)
- Mix all three things and knead it thoroughly
- If it become to thin/sticky you can add icing sugar
- Put the marzipan in the fridge and it's ready for use :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar