Jordbærtærter er en af de der så-godt-som hellige ting man slet ikke laver nok, side om side med hjemmelavet kransekage, is og flødeboller (alt det kommer vi til). Jeg må ærligt indrømme at jeg aldrig selv har prøvet at bage jordbærtærte efter denne opskrift, hvilket jeg dog forventer at komme til mindst én gang over sommeren, men til gengæld har jeg spist en del af dem gennem årene J
Så med et stort tak til Alice; her kommer opskriften på Jordbærtærten:
Mørdej: 300 g hvedemel
100 g flourmelis
150 g blødt smør
1 æg
Lidt vanilje sukker (sorry det på ingen måde præcise mål, men det er jo en bager opskrift J, formoder der menes omkring en teskefuld)
- Bland alle ingredienserne hurtigt sammen og sæt dejen på køl en times tid
- Rul dejen ud i en tærteform (eller et andet ildfast fad/springform du har der passer i størrelsen)
- Bages ved 200 grader ⁰C indtil den er lys på overfladen
Mazarin: 200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel
- Bland marcipanen med sukkeren
- Bland smørret i lidt af gangen
- Når massen er homogen putter du et æg i af gangen og fortsætter med at røre
- Til sidst hældes melet i og der røres
- Tag mørdejen ud af ovnen når den er færdig og fyld formen op ¾ med mazarinen.
- Bages i ca. 20 minutter ved 190 grader ⁰C
- Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af
Fyldet: Mørk chokolade
¼ liter fløde
½ pose Kagecreme
Et halvt kilo jordbær
Ribs eller æble gelé
- Smør tærten med smeltet chokolade (smelt gerne chokoladen i et vandbad)
- Rør en halv pose færdiglavet kagecreme op med fløden (1/4 liter er nok lige i overkanten, prøv dig frem)
- Kom cremeblandingen på tærten og pynt den med jordbær
- Smelt lidt gelé (vandbad) og hæld det over tærten.
- SPIS!
Alices note: Skal den være ekstra god så lav noget hjemmelavet kransekage og sprøjt det ud langs med kanten i tærteformen.
Since this flight, London – Halifax is started to get extremely long and I’m kind of off center with my mind to read my new book (always takes some extra you know) I thought that I could start the recipe-part of this blog with an absolute must when you leave Denmark and head for the big world: Jordbærtærten (I don’t think you can pronounce that so I’ll tip you off; its: The Strawberry pie)
The Strawberry pie is one of those almost-holy things we never make often enough; side by side with homemade Almond Sticks, Ice Cream and sweet marshmallows (we are coming to those recipes later on). I better say it now, I have never made a Strawberry pie from this recipe, but I expect to do that at least one time this summer, but I’ve sure eaten a lot of them over the years J
So with a great big thank you to Alice; here comes the recipe on The Strawberry Pie:
Pastry: 300 g (10,5 oz) white flour
100 g (3,5 oz) iced sugar
150 g (5,3 oz) soft butter
1 egg
A little Vanilla sugar (sorry, this is in no way a precise measure, but I think it’s a little less than a teaspoon)
- Mix all the ingredients fast together and refrigerate the dough for an hour or so
- Roll out the dough into a pie dish
- Bake it at 200 degrees ⁰C (390 ⁰F) until it’s light on top
Mazarin: 200 g (7 oz) marzipan
200 g (7 oz) sugar
200 g (7 oz)soft butter
2 egg
50 g (1,8 oz) white flour
- Mix the marzipan with the sugar
- Put the butter in, a little at a time
- When the mixture is homogeneous you put an egg in a time and continue to stir
- Last you put in the flour
- Take out the dough from the oven when it’s finished and fill the Mazarin un top about ¾ of the pan
- Bake it for about 20 minutes at 190 degrees ⁰C (375 ⁰F)
- Take it out and let it cool off
Topping: Dark chocolate
¼ liter cream (the milk-kind, 38 %)
½ bag of cake-creme
500 g strawberry
Apple (or some other kind) gelé
- Cover the pie with melted chocolate
- Stir half a bag of prefabricated cakecreme with the cream (I think ¼ liter is a little too much, just try figure out the right amount)
- Put the cakemix on top of the pie and put the strawberries on
- Melt some gelé and pour it over the pie
- EAT!
Note from Alice: If you want it extra good, make some Almond Sticks and put it around the edge of the pie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar