onsdag den 3. august 2011

Chokolade-Cheesecake // Chocolate-Cheesecake

Jeg faldt over den her opskrift, på vægtvogternes hjemmeside af alle steder, men hold op hvor var den bare god! :), så på opfordrig af en del folk kommer den til jer her. Hvis man ønsker at opnå det antal point de skilter med (2 stk pr skive) så skal man bruge fedtfri margerine og ost, og fedt-fattige kiks. Så er det lige sagt ;-)

90 gram grahams-honning-kanel kiks (øhm.. Det er de der mørke-brune nogen vi ofte bruger når vi spiser ost og kiks :))
2 spsk margerine
290 gram hytteost
120 gram smørost
30 gram hvedemel
2 spsk kakao opløst i ½ dl vand
4 store æggehvider (eller to hele æg hvis du er ligeglad med pointne)
1 tsk vanilie
100 gram sukker
½ most banan

Forvarm ovnen til 160 grader C.
Smør en lille springform med margering.
Knus kiksne og bland det med margerinen i en foddprossesor (læses med Gertrud Sand stemme!)
Held blanding over i springformen og dæk bunden (og evt. halvdelen af kanten) med det.
Lad det køle af i køleskabet i 15 minutter.
Bland ostene i en foodprosessor og bland resten i når osten ligner lidt for tynd smørost.
Hæld blandingen i springformen.
Bag kagen i en time.
Sluk ovnen og stil ovnlåven på klem (evt. hold den åben med en grydeske)
 og lad kagen stå derinde og køle af i en time.
Når den time er gået flytter du forsigtigt kagen til en rist og lader den køle helt af i køleskabet før du begynder at skære den :)

To point pr skive (der skal så blive 16 skiver)

-------------------------------------------



--------------------------------------------

I found this recipie, on WeighWatchers.com og all things, but main was it ever great! :), so here it comes. If you want to get only 2 points pr. slice (14 slices in a cake) use fatfree cheese and margering and low-fat crackers. Now I've told you ;-)


90 grams graham-honey-cinnemon crackers
2 tbsp margerine
290 grams cottage cheese
120 grams cream cheese
30 grams white flour
2 tbsp unsweetend cacao dissolved in 50 ml water
4 big egg whites (or two whole eggs if you dont care about the points)
1 tsp vanilla extract
100 grams sugar
½ mashed banana.

Preheat oven to 325°F. Spray an 8 inch springform pan with nonstick cooking spray. In a food processor, crush graham crackers; pulse in margarine. Transfer to the pan, pressing firmly over bottom and half way up the sides. Refrigerate until chilled, about 15 minutes.
To prepare filling, in the food processor, puree cottage cheese and cream cheese; blend in granulated sugar, flour, dissolved cocoa, egg whites and vanilla. Pour into crust; set pan on baking sheet. Bake until set, about 1 hour. Turn off the oven, prop the door open with a wooden spoon, and let the cheesecake cool in oven for 1 hour; cool completely on a rack.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar